Emil Hansson redt Heracles Almelo met twee late treffers

Heracles Almelo heeft tegen MVV op de valreep een punt weten te pakken. De gasten uit Maastricht leken drie punten mee terug te nemen naar Limburg, maar Emil Hansson redde de ploeg uit Almelo met twee late treffers.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Het was MVV dat na vijf minuten al van zich liet horen. Sven Blummel zag zijn doelpunt echter geen doorgang vinden in verband met buitenspel. Daarna waren de mogelijkheden voor de thuisploeg. Lucas Schoofs schoot over. Na een kwartier spelen moest Romain Matthys twee keer in actie komen, op inzetten van Emil Hansson en Abed Nankishi. MVV kwam in de negentiende minuut echter wel op voorsprong met een treffer van Jarne Steuckers.

Emil Hansson schoot in de 26ste minuut naast. Daarna duurde het tot de blessuretijd van de eerste helft voordat de volgende echte mogelijkheid zich aandiende. Een vrije trap van Marko Vejinovic belandde op het hoofd van Samuel Armenteros, de doelman wist zijn inzet te pareren. De eerste kans in de tweede helft kwam in de vijftigste minuut. Anas Ouahim speelde zijn tegenstander uit, maar stuitte vervolgens op diezelfde keeper. MVV was vijf minuten later dichtbij de tweede treffer. Michael Brouwer kon Koen Kostons echter net van het scoren afhouden. Tien minuten later was het wel opnieuw raak voor de gasten. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Nicky Souren, die daar wel raad mee wist.

Thomas Bruns en Rigino Cicilia vielen in bij de thuisploeg. Justin Hoogma wist na bijna zeventig minuten spelen maar net niet de aansluitingstreffer te maken, toch kwam Heracles vier minuten later op 1-2 toen Emil Hansson zijn eerste treffer van de avond maakte. Heracles Almelo bleef druk houden en twee minuten in blessuretijd viel de 2-2. Het schot van Emil Hansson verdween geplaatst, waar de ruimte er eigenlijk niet leek te zijn, in de verre hoek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer