De Tukkers start competitie met gelijkspel bij Lemelerveld

Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag na twintig jaar afwezigheid de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse I. De zwart-witten gingen op bezoek bij vv Lemelerveld, dat al enkele jaren actief is in deze klasse. Het duel kende geen winnaar, want de eindstand na 90 minuten spelen was 1-1.

De Albergenaren begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Voetballend kwam de ploeg er een aantal keer goed door, maar echte doelkansen bleven in die fase uit. De thuisploeg probeerde het na tien minuten spelen van afstand, maar het schot ging een paar meter naast het doel.

Ietwat tegen de verhouding in

Een paar minuten later moest de doelman van Lemelerveld voor het eerst in actie komen. Het schot van Joep Egberink, dat richting de lange hoek ging, werd door de goalie gekeerd. Zo’n vijf minuten later moest de doelpunt opnieuw in actie komen. Hij redde ditmaal op een kopbal van spits Guus Demmer. In de 23e minuut namen de gastheren, ietwat tegen de verhouding in, de leiding. De Tukkers stapte niet goed op buitenspel, waardoor Job Heerink middels een steekpass werd bereikt. Hij rondde vervolgens koel af in de lange hoek: 1-0.

Nog net van de lijn

Na het doelpunt bleef De Tukkers voetballend de betere en kreeg het diverse kansen op de gelijkmaker. Guus Demmer speelde Kjell Huisman na een half uur spelen aan in het strafschopgebied. Doordat hij de bal niet helemaal goed raakte ging zijn inzet over. Een paar minuten later leek Tim Haarhuis de gelijkmaker binnen te schieten. Hij werd de diepte ingestuurd en snelde om de doelman heen. Zijn schot uit een moeilijke hoek kon door een verdediger van Lemelerveld nog net van de lijn worden gekopt.

Van dichtbij de lat

Lemelerveld mocht blij zijn dat het met een voorsprong de rust in ging, want de grootste kans in de eerste helft wist De Tukkers ook niet te benutten. Guus Demmer gaf de bal vanaf de rechterkant perfect voor op Thijs Leemhuis. Laatstgenoemde raakte van dichtbij de lat.  De Tukkers kwam na de thee niet goed uit de kleedkamer, waardoor Lemelerveld een paar keer dreigend was voor het doel. Dit leverde geen hele grote kansen op, maar de gasten hadden het in die fase wel even lastig.

Fantastisch met zijn voet

De Albergenaren pasten een dubbele wissel toe en invaller Sven Masselink wist al snel het net te vinden. Kjell Huisman kopte de lange bal van Marco Stege goed richting de aanvaller van De Tukkers. Masselink wist de bal over de uitkomende keeper in het doel te krijgen: 1-1. In het laatste kwartier konden beide teams er nog met de zege vandoor gaan. Na balverlies wist Lemelerveld hun aanvaller in stelling te brengen. Het was aan doelman Wessel Ubbink te danken dat de bal er niet in ging. Hij redde fantastisch met zijn voet.

Aan de andere kant maakte Sven Masselink in het slot bijna zijn tweede treffer. Zijn schot ging langs de doelman, maar was net te zacht waardoor een verdediger voor de lijn nog redding kon brengen. Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Witkampers 1. Een volstrekt onbekend tegenstander, want beide ploegen troffen elkaar nog nooit eerder. De aftrap op het nieuwe kunstgrasveld op sportpark ’T Loarkamp is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer