DOS ’37 wint eerste bekerwedstrijd op karakter

Na twee oefenwedstrijden te hebben gespeeld, mocht SVZW afgelopen weekend aantreden in het bekertoernooi. In de bekerpoule met ook SVZW en Enter Vooruit trof de formatie van Jeroen Niks STEVO uit Geesteren.

Foto: Jeroen Tempert

In de beginfase van deze regioderby werd er goed gecombineerd door DOS en de eerste kans voor de thuisclub kwam dan ook op naam van aanvoerder Ronald te Morsche, die in deze bekerontmoeting zijn 200e officiële wedstrijd in de hoofdmacht van DOS ’37 speelde. Zijn kopkans was net niet krachtig genoeg om de doelman te passeren.

Onberispelijk binnen

Het spel golfde op en neer, maar er ontstonden geen echte kansen voor beide ploegen. In de 13e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Senna Silva van der Veen kwam oog in oog met de keeper en schoot de bal onberispelijk binnen. Het eerste officiële DOS-doelpunt in het seizoen 2022-2023 en ook de eerste voor Silva van der Veen in de geel-zwarte kleuren. STEVO ging na de 1-0 achterstand op zoek naar de gelijkmaker en met een grote kopkans ging de bal rakelings langs de buitenkant van de paal. De jonge DOS-doelman Gijs Wilharms (onlangs in augustus 16 jaar geworden) had even het nakijken bij deze kopbal, maar het bleef 1-0.

Gelijk in Vriezenveen

Tussen de grote kansen door van STEVO, kreeg DOS ’37 in minuut 23 een enorm grote kans in de persoon van Ronald te Morsche, maar wederom bracht de doelman een goede redding. In minuut 34 was het weer de beurt aan STEVO en opnieuw een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar de bal werd door nieuweling Sander Thomas van de doellijn afgehaald. Echter, een minuut later was het toch raak. Een hoekschop werd prima door de spits van STEVO, Thomas Steggink, binnengekopt. De stand was daarmee weer gelijk in Vriezenveen: 1-1. Vlak voor rust zag men nog een schot op het DOS-doel, deze schampte de kruising.

Subtiel in de touwen

Glenn Jansen werd in de rust vervangen door Michel Kamphuis en na zeven minuten in de tweede helft moest Stijn Kuiper noodgedwongen het veld verlaten met een schouderblessure. Hij werd vervangen door Marnick Fokke. STEVO opende de jacht op een voorsprong en in de 58e minuut leek dit al te lukken, echter met een prachtige redding van doelman Gijs Wilharms werd de bal nog net uit het doel getikt. STEVO bleef volop de aanval zoeken, waarbij het DOS ’37 behoorlijk onder druk zette. Maar in de 69e minuut schakelde DOS razendsnel om en Shakki Mohamed schoot de bal subtiel in de touwen, nadat de razendsnelle Senna Silva van der Veen op links heel goed doorging en een prima assist voorbereidde. 2-1 in het voordeel van DOS ’37.

Slotakkoord voor de thuisclub

Martijn Olde Olthof kwam in het veld voor Wout Kikkert en zette meteen Senna Silva van der Veen vrij voor de keeper, maar zijn schot ging net naast het doel. Silva van der Veen verliet even later het veld voor nieuweling Mark van Pijkeren en hij kreeg meteen de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Middels een prima aanval van DOS over rechts zette Shakki Mohamed voor, maar Mark van Pijkeren raakte de bal niet goed en schoot over. STEVO zette in de slotfase nog even aan en een aanval van de Geesterse ploeg eindigde in gerommel voor het DOS-doel, met een schampschot over de lat. Het slotakkoord was voor de thuisclub en na een geweldige actie van Sander Thomas over links, werd Ronald te Morsche vlekkeloos bereikt, maar de bal verdwijnt naast het doel.

Na een matige eerste en een wat betere tweede helft trok DOS ’37 de eerste officiële overwinning over de streep. DOS voert samen met SVZW de ranglijst aan in deze bekerpoule, waarbij de Wierdenaren met 0-7 in Enter zegevierden over Enter Vooruit, de competitiegenoot van DOS ’37. Zaterdag spelen SVZW en DOS de bekerkraker tegen elkaar op sportpark Het Lageveld in Wierden, waarbij de winnaar al verzekerd is van de knockoutfase, daar de nummers 1 en 2 een ronde verder gaan. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer