DOS’37 is PH de baas in Vriezenveen

Op een donkere en herfstachtige zaterdagmiddag wist DOS ’37 afgelopen weekend de eerste drie punten binnen te slepen in de 2e Klasse J. Met vlagen goed voetbal en mooie doelpunten werd PH met 3-0 opzij gezet.

Foto: Jeroen Tempert

In een regenachtige eerste helft voetbalde DOS het eerste kwartier vrijuit tegen PH. De Almeloërs werden met goed voetbal weggespeeld door de geel-zwarte formatie van trainer Jeroen Niks. Zonder de geschorste Job Derksen begon DOS ’37 achterin met Martijn Olde Olthof, Wout Kikkert, Melvin Kemp en de verrassende rechtsback-spelende Twan Schoonewille. DOS liet in de eerste helft geregeld zien dat het verzorgd en goed kan voetballen. Via prima samenspel kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Van achteruit werd Sander Thomas aangespeeld, en hij kon vrijuit doorlopen tot aan de rand van de zestien. Thomas schoot de bal bekwaam in de linker benedenhoek en zette DOS ’37 op een 1-0 voorsprong.

Vervelende botsing

De aanhoudende regen kwam het spel niet altijd even ten goede en met name PH had daar last van. Af en toe gleden verschillende spelers uit, waardoor de bezoekende ploeg veel balverlies leed. DOS bleef rustig aan de bal en dit leverde een handvol kleine kansen op voor de snelle vleugelaanvallers Shakki Mohamed en Senna Silva van der Veen en centrumspits Ronald te Morsche. Maar echt dreigend was het nog niet. In de 12e minuut werd de wedstrijd even stilgelegd wegens een vervelende botsing tussen Melvin Kemp en een PH-speler. Beide spelers konden gelukkig verder spelen, uiteindelijk moest de speler van PH toch de strijd opgeven.

Gele prent

DOS ’37 ging na een kwartier spelen een beetje mee in het spel van PH en verloor hierdoor het optisch veldoverwicht. PH kreeg iets meer balbezit, maar niet echt dreigend voor de defensie van DOS. In de 24ste minuut werd een bal op links diep gespeeld door een PH-speler. Twan Schoonewille moest in de achtervolging en kon middels een overtreding net buiten de zijkant van de zestien zijn tegenstander afstoppen. Dit leverde hem een terechte gele prent op. De vrije bal van PH leverde geen gevaar op voor het doel van DOS ’37.

Bekeken stiftje

De DOS-defensie maakte het zich vlak daarna opnieuw moeilijk en dit leverde bijna een tegendoelpunt op, door een verkeerde terugspeelbal van Martijn Olde Olthof, die overigens een goede wedstrijd speelde. Maar de herstelde DOS-goalie Patrick Nitert kon er nog net op tijd bij en werkte de bal ternauwernood met zijn voet richting de zijkant.  DOS ’37 kwam langzaam weer in haar vertrouwde ritme en dit leverde in de 36ste minuut een tweede treffer op. De 2-0 kon op het grote scorebord, door goed druk zetten van achteruit en op het middenveld. Hierdoor kreeg Senna Silva van der Veen de bal en hij verschalkte zijn tegenstander aan de zijlijn, middels een bekeken stiftje en kon hij makkelijk en snel opstomen richting PH-doel. De goed mee opgekomen Ronald te Morsche kreeg de bal van Silva van der Veen en Te Morsche schoot de 2-0 koelbloedig binnen.

Prima actie

Ronald te Morsche had zijn vorm van de bekerwedstrijden meegenomen in de competitie. De 2-0 was tevens de ruststand in Vriezenveen. De tweede helft was daarna nog geen twee minuten oud en de stand werd 3-0 voor de Vriezenveners. Door opnieuw een snelle aanval van DOS werd Senna Silva van der Veen weggestuurd aan de linkerkant. Hij nam de bal mee en plantte deze keurig op maat op het hoofd van Ronald te Morsche en die kopte de bal in de kruising. Zijn tweede doelpunt van de middag, door wederom een prima actie van Senna Silva van der Veen.  PH kon deze middag eigenlijk niets inbrengen tijdens deze streekderby. Dit was grotendeels de verdienste van de mannen van Jeroen Niks. PH was deze middag gewoon een maatje te klein voor DOS ’37.

Harde botsing

In de 50ste en 51ste minuut kreeg DOS opnieuw twee goede mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden, maar tot twee maal toe kon Senna Silva van der Veen de bal net niet in het doel krijgen. Het eerste schot strandde op de keeper van PH en zijn tweede mogelijkheid ging maar net naast. Jeroen Niks ging een aantal wissels toepassen om verse krachten in te zetten. Helaas moest PH ook noodgedwongen een wissel toepassen door een harde botsing tussen twee spelers uit de ploeg. De ingevallen Stefan Olde Olthof van PH, broer van DOS-speler Martijn Olde Olthof, ging met een flinke hoofdwond van het veld, richting ziekenhuis.

Bij DOS’37 kwamen Koen Nijkamp en Mark van Pijkeren in het veld en zij zorgden in de 81ste minuut voor een goed opgezette aanval over rechts. Koen Nijkamp snelde naar voren en gaf perfect voor op Mark van Pijkeren. Zijn inzet ging echter over het doel. In de laatste minuten werden beide partijen niet echt meer gevaarlijk. En zo wist DOS ’37 haar eerste wedstrijd te winnen in de 2e Klasse J.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer