Mirjam Pol rijdt 3e W2RC wedstrijd in Marokko

Mirjam Pol is met team HT Rally Raid Husqvarna Racing gearriveerd in Marokko voor de Rallye du Maroc 2022, de derde wedstrijd in het World Rally Raid Championship 2022 (W2RC). Op dit moment leidt zij het wereldkampioenschap in het dames klassement. Toch is dat niet de reden voor haar deelname.

De generale voor Dakar

Pol legt haar deelname toe: “De Rallye du Maroc is drie maanden voor de Dakar rally. De nieuwe rallymotor is ingereden dus dit is hét moment om mens en machine te testen. Deze wedstrijd staat bekend om haar moeilijkheidsgraad, de specials zijn intensief, gevarieerd en er wordt een groot beroep op het navigatietalent van de rijders gedaan. Ik kijk er erg naar uit. Ik verwacht mooie en zware etappes, die ook qua kilometers heftig zijn. Alle ingrediënten dus voor een ultieme voorbereiding voor Dakar!”

Aan de leiding in WK

De wedstrijd wordt gereden van 1 t/m 6 oktober en is een onderdeel van de FIM Cross-Country Rally World Championship. Het W2RC bestaat uit vier wedstrijden. Met het winnen van de Dakar rally in het begin van dit jaar staat Mirjam Pol aan de leiding in het WK-klassement bij de dames. Aan de tweede wedstrijd in Abu Dhabi namen geen dames deel, dus in Marokko gaat de strijd onverminderd verder.

Pol over haar koppositie: “Natuurlijk speelt ook dat wel door mijn hoofd maar de wereldtitel behalen in het W2RC is geen hoofddoel op zich. Ik heb dat ook niet in de hand. Het lukt mij niet om aan de laatste wedstrijd eind oktober mee te doen. Die wordt in Andalucia gereden en stond eerder dit jaar op het programma (juni 2022) maar werd verzet. Mijn agenda en mijn budget laten het gewoon niet toe. Ik ben op dit moment ook nog zo ongelofelijk druk om alles financieel rond te krijgen voor de Dakar rally, het blijft ‘een dingetje’, dat budget. Alles wat ik het gehele jaar doe, aan deelneem, voor train en me op focus is voor de Dakar rally. Dat ís en blijft voor mij het hoofddoel. En, vergeet niet, ik heb ook nog steeds kans op de wereldtitel in de World Cup Baja!”, besluit ze met een glimlach.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer