NKC 51

NKC ’51 vecht zich naar gelijkspel in eerste competitiewedstrijd

Na een wisselvallige voorbereiding door verschillende wisselingen in de selectie moest ook NKC ‘51 afgelopen zaterdag aantreden voor haar eerste competitieduel van het nieuwe seizoen. In Zwolle werd er gespeeld tegen bekende tegenstander Sparta. NKC ‘51 heeft te maken met een zwaar ingedeelde poule in de Overgangsklasse A en zal daarom de ogen gericht hebben op directe handhaving. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechtersduo dhr. Kamphuis en dhr. Hesselink.

In de beginfase werd NKC ‘51 overrompeld door een agressief en gretig Sparta. Binnen enkele seconden stond de 1-0 al op het scorebord. NKC ‘51 liet zich de wil op leggen door de druk van Sparta waardoor er aanvallend erg slordig werd gespeeld, dit resulteerde al snel in een 6-1 achterstand. In de periode die volgde kreeg NKC ‘51 verdedigend meer grip op de tegenstander en werd er aanvallend verzorgder gespeeld. Sparta kon het rendement waarmee het begon niet vasthouden en het duurde niet lang voordat NKC ‘51 de aansluitingstreffer had genoteerd, 6-5. Sparta kon weer een tandje bijschakelen en hield NKC ‘51 weer op een grotere achterstand en zorgde ervoor dat NKC ‘51 in de achtervolging moest blijven gaan. Via 8-5 en 9-7 werd er uiteindelijk gerust met een stand van 11-9 in het voordeel van Sparta.

NKC ‘51 toonde direct na rust scherpte. Twee opeenvolgende aanvallen werden mooi afgerond waardoor voor het eerst de stand weer gelijk getrokken werd, 11-11. Sparta had al snel haar antwoord klaar en wist het initiatief enigszins over te nemen bij 13-11. NKC ‘51 moest veel energie leveren om telkens een achterstand goed te maken, maar van moeheid van de ploeg van Gerben Wind leek nog geen sprake. Desondanks leek de wedstrijd beslist bij een stand van 15-12, maar NKC ‘51 bleef veerkracht tonen en scoorde in korte tijd drie keer op rij, 15-15. Sparta was niet van plan NKC ‘51 op voorsprong te laten komen en noteerde de 16-15. Verdedigend werd Sparta goed dichtgehouden in de eindfase, maar aanvallend had NKC ‘51 veel moeite om de korf te vinden. Na tig aanvallen was het uiteindelijk Timo Schippers die op de valreep met een fraai afstandsschot de stand weer in evenwicht bracht. Zowel Sparta als NKC ‘51 kreeg nog één keer de gelegenheid om te scoren, maar beide ploegen wisten geen winnende treffer meer te maken. Eindstand 16-16.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer