VKC’03: De Veene uit, altijd garant voor spektakel!

De heren werden bijeen beroepen door hun coach Jeffrey Renes voorafgaand aan de wedstrijd. Om de heren van VKC’03 te motiveren voor deze wedstrijd zijn niet veel woorden nodig. De wedstrijden in Almelo worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld.

Tactisch werd er een en ander doorgenomen waarna de wedstrijd van start kon gaan.

Het eerste fluitsignaal klonk door de zwemhal en het waren de bezoekers aan de hand van Rogier Krom die de scoren wisten te openen. Niet lang daarna was het de topscorer van de Veene die ook 2x doel wist te treffen. Een heuse wedstrijd was al snel in de maak!

Met 2 gemiste kansen op een man-meer en een gemiste penalty wist VKC de aansluiting niet te vinden. Toch bleken de Almeloërs hun sterke begin niet voort te kunnen zetten. Iets wat Rogier wel deed, hij scoorde nog 2x. Tussenstand: 3-3

De 2e periode ging van start zoals de eerste was geëindigd, met uitsluitingen. Wederom maakt VKC hier geen gebruik, De Veene wel en ze wisten de voorsprong weer te pakken. Het bleek ook tevens het laatste doelpunt voor de thuisploeg te zijn. Aan de hand van: Afgeschermd, Gerben Eertman, Jurian Krom en Rob Kienhuis wisten de bezoekers het scorebordverloop volledig te kantelen. Hier werden de overtal situaties wel afgerond en Gerben wist een uitstekende penalty te benutten! Tussenstand: 4-8

Het devies was duidelijk van coach Renes: ‘Voorsprong behouden en eventueel uitbreiden!’

Bij de start van de 3e periode was het toch De Veene dat als eerste de score wist te openen. Het antwoord van VKC liet niet lang op zich wachten en zij wisten twee keer de doelverdediger te verschalken. Inmiddels is de tussenstand 5-10. Na enkele uitsluitingen verder was het toch weer Tubberen dat er een puntje bij wist te maken. Met wederom een paar persoonlijke fouten en tussendoor nog 2 doelpunten van de thuisploeg werd het derde kwart afgesloten met 7-11.

Met een tactische time-out aan de zijde van Almelo moest VKC al snel een tegendoelpunt incasseren. Niet lang daarna wisten de witten er 9-11 van te maken en het geloof bij de thuisploeg was weer terug. Coach Renes bracht zijn joker in. ‘The -Good-Old’ Raymond Broenink moest, al dan niet geblesseerd, van de bank komen. Deze zet bleek een gouden greep voor de mannen uit Tubbergen. Raymond scoorde een zuivere hattrick, nam hierna weer snel plaats op de bank, maar wist wel de overwinning veilig te stellen. De Veene wist hierna niet meer te scoren, Gerben nog wel. Einduitslag van de wedstrijd: 9-15!

Man van de wedstrijd: Pascal Pouwel, hij heeft na 2 wedstrijden al meer gescoord dan vorig jaar het hele seizoen! Gefeliciteerd Pascal.

Doelpunten:

  • Rogier Krom 4x
  • Raymond Broenink 3x
  • Jurian Krom 2x
  • Afgeschermd 2x
  • Pascal Pouwel 1x
  • Rob Kienhuis 1x
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer