Zwak spelend VV Manderveen houdt punt over aan tweede bekerwedstrijd

VV Manderveen heeft het goede spel van vorige week tegen RSC niet door kunnen trekken. Na een zwak optreden van de roodhemden bleef het scorebord bij vijfdeklasser Vosta onveranderd.

In Vosta trof Manderveen een tegenstander dat zich in de zomer behoorlijk versterkt heeft. Dat was direct zichtbaar vanaf het eerste fluitsignaal. Manderveen was te vaak niet scherp in de duels en kon zich slecht in de wedstrijd vechten. Over en weer waren er kansen, waarbij de grootste voor de thuisploeg waren. Tussendoor was Jorn Heidkamp tot tweemaal toe gevaarlijk, maar niet doeltreffend.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt, er waren kansen over en weer en Vosta probeerde het spel van Manderveen te vertragen en te ontregelen. Dat lukte maar al te goed en via spelhervattingen kwamen de Enschedeërs tot kansen, waarbij doelman Job Kuipers zijn doel schoon hield. Kevin Huzink had namens Manderveen de kans om de score te openen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit, in de handen van de keeper.

In het laatste kwartier bracht Vosta nog een bak aan ervaring binnen de lijnen. Vriend van vele Manderveners Mike Trapp mocht nog even laten zien wat hij kon en hij en zijn team waren eenvoudig in staat om Manderveen van scoren af te houden. Waar de competitiewedstrijden van vorig seizoen tweemaal in de 5-0 overwinning eindigden, zal deze 0-0 en vooral het matig vertoonde spel als een verliespartij voelen. Volgende week wacht voor Manderveen de thuiswedstrijd tegen La Première.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer