SVZW in eigen huis onderuit tegen Noordscheschut

SVZW trof zaterdag een voor de ploeg uit Wierden onbekende tegenstander. Tegen VV Noordscheschut werd er met 1-2 verloren.

Door Gerhard Nijmeijer

Met twee ploegen op het veld die elkaar nooit eerder troffen was het moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen zouden liggen. Om 14.45 uur werd er afgetrapt in Wierden onder leiding van scheidsrechter Jarno Schoonhoven, waarop SVZW meteen het initiatief nam.

Voor en na de rust

Wat echter ontbrak waren de doelpunten aan Wierdense zijde, de kansen waarvoor de kansen er wel degelijk waren. Voor rust hadden de gastheren eigenlijk al comfortabel op voorsprong moeten staan. Maar in de blessuretijd van de eerste helft sloeg Noordscheschut genadeloos toe door uit een corner de 0-1, tegen de verhoudingen in, op het scorebord te zetten. Direct na de pauze kreeg Noordscheschut een vrije trap te nemen, die door Nick Koster fraai werd binnen gekopt: 0-2. Dat was slikken, een tegendoelpunt vlak voor en na rust.

Levensgrote kans op de gelijkamer

Toch kwam de aansluitingstreffer (1-2) er, door een prachtig doelpunt van Jasper Groothuis in de 56ste minuut. De eerste wissel bij de thuisploeg vond plaats in de 68ste minuut, Jesper Middelkamp kwam de doelpuntenmaker vervangen. Kiekebelt kreeg de gele kaart, nadat ook Danny Bouwman deze al in de 22ste minuut had ontvangen. In de 80ste minuut kreeg Tom ter Hogt een levensgrote kans om de gelijkmaker te noteren, hij schoot echter tegen keeper Boertien aan. Met een dubbele wissel moest nog iets doen bij SVZW, trainer Joram Hendriks verving Lars van Putten en Freek Grondman voor Maarten Jansen en Thijs Koopman.

Een zure nederlaag voor SVZW

Yessin Maskoul kreeg ook nog geel en Robin Sikken kon met twee keer deze prent vertrekken. Maar ook tegen tien man lukte het SVZW niet meer om er nog een gelijkspel uit te halen. Vlak voor tijd werd Robin de Jong vervangen door Bas Dreierink, maar het was met het eindsignaal al snel gedaan. Een zure nederlaag voor SVZW, zeker gezien de kansen die de ploeg kreeg in de eerste helft.

Donderdagavond speelt SVZW thuis de bekerwedstrijd tegen Harfsen (20.00 uur),  zaterdag is de ploeg vrij en op 29 oktober volgt de uitwedstrijd tegen SVI in Zwolle, welke om 15.00 uur begint.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer