DOS ’37 boekt moeizame bekerwinst op Unisson

Zaterdagavond speelde DOS ’37 de eerste knock-outcwedstrijd in groep 1 van de poule SR3, in de KNVB-districtsbeker oost. De tegenstander in deze eerste ronde was BSC Unisson uit Boekelo, uitkomend in de vierde klasse zondag.

Foto: Jeroen Tempert (archief)

DOS ’37 begon deze wedstrijd met in het centrum van de verdediging Wout Kikkert en Job Derksen, en op het middenveld met Sander Thomas en Glenn Jansen. Hierdoor belandden Hidde Boers en Martijn Olde Olthof op de bank, ten opzichte van de afgelopen wedstrijden.

Comfortabele voorsprong

DOS’37 begon goed aan de wedstrijd en domineerde de eerste tien minuten. Dit leverde dan ook meteen een doelpunt op van Senna Silva van der Veen. DOS bleef druk houden, maar tot scoren kwam het een korte tijd niet meer. In de achttiende minuut schoot Ronald te Morsche de bal net over het doel. Tien minuten later was het dan wel raak voor DOS ’37. Melvin Kemp bracht de 0-2 op het scorebord in Boekelo, hij schoot de bal in de korte hoek. Een comfortabele voorsprong voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman.

Kansen en mogelijkheden

BSC Unisson kwam af en toe toch goed in het spel en zo leverde de ploeg dat in de 33e minuut een prima mogelijkheid op. Echter belandde bal in handen van DOS-doelman Patrick Nitert. In minuut 36 kreeg Ronald te Morsche opnieuw een goede kans, vlak voor het doel van BSC Unisson, maar zijn vrije schietkans ging naast. Op slag van rust kreeg DOS ’37 nog één mogelijkheden om de score uit te breiden. Job Derksen schoot van afstand op het BSC-doel, maar zijn schot eindigde op de onderkant van de lat. Zo gingen beide teams aan de thee met de tussenstand van 0-2.

BSC Unisson sterker

DOS voerde in de rust twee wissels door. Sander Thomas en Senna Silva van der Veen konden douchen en werden vervangen door Hidde Boers en Koen Nijkamp. De eerste kans van de tweede helft was meteen weer voor DOS ’37. Ronald Te Morsche schoot vanaf de zestien recht op de keeper af en wist wederom het net niet te vinden. Naarmate de tweede helft vorderde, werd BSC Unisson sterker. Ratering wist dan ook snel de 1-2 op het scorebord zetten. Door dit doelpunt kregen de Boekeloërs bloed in de oren en steeds meer grip op de wedstrijd. Dit leverde ook een aantal kansen op voor de thuisploeg, echter zonder resultaat. DOS bracht vlak daarna Jari Hellegers nog in het veld voor Glenn Jansen.

Strafschoppen dichtbij

DOS’37 maakte het zichzelf steeds moeilijker. Het goede spel van voor rust was verdwenen en het veldoverwicht lag plots bij de gastheren. BSC Unisson kreeg mede hierdoor verschillende kansen om de gelijkmaker te produceren. Dit gebeurde dan ook prompt in de 70ste minuut. Opnieuw was het Ratering die de bal achter Nitert wist te krijgen, en zo gaf DOS de voorsprong weg: 2-2. DOS’37 heeft bijna geen kansen gecreëerd in de tweede helft, de ploeg niet verder dan het rondspelen van de bal op het middenveld. In de 80ste minuut was er eindelijk weer een kansje voor DOS. Maar deze leverde niets op en zo ging de wedstrijd langzaam richting het einde. Het nemen van strafschoppen kwam dichtbij.

De winnende 2-3 kwam er echter nog en op naam van Hidde Boers. Vijf minuten voor tijd schoot Boers hard, rechts langs de keeper. Hiermee voorkwam hij een blamage voor de Vriezenveners. Want het was zaterdagavond simpelweg niet goed genoeg van de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. Maar de volgende ronde bleek een feit. Door deze overwinning en gaat er binnenkort een balletje met de naam DOS ’37 in de schaal, voor de loting van de volgende bekerronde. Deze tweede ronde in de knock-out fase in de districtsbeker staat gepland voor dinsdagavond 23 november.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer