Douwe Lesscher naar Nederlande kampioenschappen judo tot 15 jaar

Douwe Lesscher heeft zich geplaatst voor de Nederlands kampioenschappen judo tot 15 jaar. De jonge judoka behaalde afgelopen weekend een plek op het podium, die hem deelname aan het toernooi verschaft.

Na een verkeersongeluk dacht Douwe Lesscher van Judovereniging THAG dat deelname aan de districtskampioenschappen wel kon vergeten. Met zijn arm in het gips zag Lesscher zijn droom uiteengespat. Maar door een voorspoedig herstel kon het gips nog net voor de kampioenschappen worden verwijderd.

Met goed verlopen trainingen reisde de judoka afgelopen zaterdag af naar Markelo, waar hij al zijn partijen tot aan de halve finale wist te winnen. Na een verloren halve finale herpakte Douwe Lesscher zich knap in de strijd om het brons, en verliet hij winnend de mat. Met de bronzen medaille kan Lesscher deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen tot 15 jaar.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer