FC Twente Vrouwen verslaat PSV

FC Twente Vrouwen heeft PSV vrijdagavond met 3-1 verslagen. Met doelpunten van Caitlin Dijkstra, Fenna Kalma en Marisa Olislagers werden de drie punten in huis gehouden.

Foto: Sportfoto-Oost (archief)

De formatie van trainer/coach Joran Pot schoot uit de startblokken. Al na acht minuten spelen zette Caitlin Dijkstra de score op 1-0, toen zij een corner bij de tweede paal binnen tot doelpunt  (1-0).

Plaag op rechterflank

Na goede mogelijkheden tot verdubbeling via de score voor Renate Jansen en Elena Dhont, noteerde Fenna Kalma binnen het half uur het tweede doelpunt namens de thuisploeg. De aanvaller kwam door over de rechtervleugel en schoot de bal hard in het doel: 2-0. FC Twente bleef de toon zetten, met kansen voor Jansen, Marit Auée en Kayleigh van Dooren. Dhont bleef op de rechterflank een plaag voor de Brabantse defensie.

Rentree voor Peddemors

Aan het begin van de tweede helft maakte Ella Peddemors na blessureleed haar rentree bij FC Twente Vrouwen. Na een uur spelen tekende PSV voor de aansluitingstreffer. FC Twente Twente Vrouwen incasseerde hiermee pas haar eerste tegentreffer van dit seizoen. Na de 2-1 wist de thuisclub weer goede kansen te creëren, waarmee de derde treffer niet lang zou uitblijven. Marisa Olislagers trok op over de linkervleugel, zette de bal voor. Die verdween net over de goalie in het doel: 3-1.

FC Twente Vrouwen heeft de koppositie hiermee in handen, met 12 punten uit 4 wedstrijden. De eerste plek wordt gedeeld met Ajax, dat een minder doelsaldo heeft dan de club uit Enschede.

FC Twente Vrouwen – PSV: 3-1 (2-0)

Scoreverloop

08’ 1-0 (Dijkstra)

28’ 2-0 (Kalma)

60′ 2-1 (Biesmans)

72′ 3-1 (Olislagers)

Arbiter: Stan Smit

Toeschouwers: 1.250

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts, Auée, Dijkstra, Olislagers, Van Ginkel (46’ Peddemors), Kaptein, Van Dooren, R. Jansen, Kalma, Dhont (85′ B. Jansen).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer