Financieel en operationeel directeur Hoogstoevenbeld per 1 januari weg bij FC Twente

Financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld vertrekt per 1 januari 2023 bij FC Twente. Hoogstoevenbeld kwam kort na de degradatie naar de Eerste Divisie bij de club. Hij neemt na vier jaar dienst afscheid in Enschede. 

Foto: FC Twente

Martijn Hoogstoevenbeld startte in 2018 bij FC Twente als financieel en operationeel directeur. “Een bewogen periode met veel onrust in en rond de club”, aldus Hoogstoevenbeld. “Ik heb bij mijn indiensttreding ten doel gesteld om het destijds bedreigde voortbestaan van FC Twente veilig te stellen en het vertrouwen van externe relaties als Gemeente Enschede, Politie, Belastingdienst en KNVB te herstellen.”

Rustiger vaarwater

Hoogstoevenbeld spreekt van een zeer uitdagende en intensieve periode, mede gezien het destijds sportieve startpunt en de grote financiële gevolgen van COVID-19 de afgelopen twee seizoenen. “Desondanks staan we er nu als club compleet anders voor. Uiteraard niet zonder de hulp van de immer loyale en betrokken supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers. De club zit nu in een rustiger vaarwater, is financieel stabiel en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt is weer trots.”

Financieel stabiele club

Algemeen directeur Paul van der Kraan: “FC Twente is Martijn veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor de club. Hij kwam binnen in een financieel moeilijke tijd en heeft afgelopen jaren met zijn kennis en zijn expertise de club enorm geholpen. FC Twente is financieel een stabiele club geworden, dat is mede dankzij zijn grote inzet gerealiseerd.” 

Na de degradatie moest FC Twente werken aan financieel herstel. Hoogstoevenbeld legde de basis voor de totstandkoming van het financieel herstructureringsplan. Dit betrof een steunplan van de gemeente Enschede waarbij het Twentse bedrijfsleven ook een flinke bijdrage leverde. Daarnaast leidde Hoogstoevenbeld FC Twente financieel door de moeilijke coronajaren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer