Nederlaag in Rotterdam: “Het viel hier niet in ons voordeel uit”

FC Twente leed zondagmiddag een nederlaag in Rotterdam. In De Kuip was Feyenoord met 2-0 te sterk voor de formatie van Ron Jans.

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

De bezoekers moesten kort voor de pauze met tien man verder, nadat scheidsrechter Dennis Higler aanvaller Vaclav Cerny met rood naar de kleedkamer stuurde.

“Volgens mij was de tactiek in deze wedstrijd niet bepalend”, sprak Ron Jans na afloop van het duel tegenover de camera van ESPN. “Ik vond het tot de 43ste minuut een leuke wedstrijd, het had 2-2 kunnen staan. Als wij balverlies leden was Feyenoord gevaarlijk in de diepte en Lars Unnerstall redde ons een paar keer.”

“Ricky van Wolfswinkel kreeg een grote kans, waarbij wij ook de vraagtekens zetten of het een strafschop was”, vervolgt de trainer/coach. “Hier ben je afhankelijk van de beslissing en die viel hier niet in ons voordeel uit.”

Feyenoord – FC Twente 2-0 (1-0)

Scoreverloop

43’ 1-0 (Kökcü)

64’ 2-0 (Hancko)

Arbiter: Higler

Gele kaart: Kökcü, Paixao (beide Feyenoord), Brenet (FC Twente)

Rode kaart: 45+2’ Cerny (FC Twente)

Toeschouwers: 47.500

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Pedersen (79’ Wieffer), Trauner, Rasmussen, Hancko, Geertruida, Timber, Kökcü (68’ Paixao), Szymanski, Gimenez (79’ Danilo), Dilrosun (61’ Walemark).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers (46’ Pleguezuelo), Pröpper, Smal, Kjølø (58’ Brama), Zerrouki, Vlap (46’ Rots), Misidjan (58’ Tzolis (66’ Salah-Eddine), Van Wolfswinkel, Cerny.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer