NKC 51

NKC ’51 boekt overtuigende zege

Zaterdag stond voor NKC ‘51 de eerste van twee achtereenvolgende thuiswedstrijden op het programma voordat de zaalcompetitie begint. NKC ‘51 ontving het bekende AVO uit Assen.

Na de winstpartij vorige week tegen KV Drachten stond NKC ‘51 samen met Sparta bovenaan de ranglijst. AVO bezet verrassend de laatste plaats met twee punten en verkeert dus niet in haar beste vorm. Ondanks dat was NKC gewaarschuwd, de uitslagen in deze Overgangsklasse liggen vaak dicht bij elkaar en dat laat zien dat de onderlinge verschillen klein zijn. De wedstrijd welke gespeeld werd onder prima weersomstandigheden werd geleid door de heren Hesselink en Kamphuis.

Verdedigend scherp

Na het eerste fluitsignaal duurde het even voordat de score werd geopend. NKC ‘51 stond verdedigend scherp te spelen, maar wist dit in de beginfase aanvallend niet te belonen. NKC en AVO wisselden elkaar in scoren af en gingen gelijk op tot aan 3-3. Het werd duidelijk dat in de eerste helft de doelpunten erg schaars waren. NKC ‘51 creëerde een licht overwicht en hield AVO na de 3-3 van scoren af tot aan de rust. Daarentegen ging AVO ook slordig met haar kansen om en miste veel opgelegde kansen. NKC wist voor rust een voorsprong te pakken en uit te breiden naar 6-3.

Verschillende schijven

Voor NKC ‘51 was het zaak om in de tweede helft een beslissend gat te slaan, iets waar de Nijverdallers al weken niet in slagen en daarom de tegenstander de gelegenheid geven om terug in de wedstrijd te komen. Dit leek de eerste minuut na rust ook te gebeuren, AVO schoot uit de startblokken en kwam terug tot 6-5. Dit leek NKC echter op scherp te krijgen, binnen enkele minuten zette de ploeg een run van vijf doelpunten over verschillende schijven neer: 11-6. AVO wisselde veelvuldig om het tij te keren, maar NKC ‘51 bleef scoren.

Bij 14-8 leek het verzet definitief gebroken bij de gasten uit Assen. NKC ’51 kon vrijuit gaan spelen en liet AVO niet meer dichterbij komen. Via 17-10 en 19-12 werd het uiteindelijk een overtuigende zege van 20-14. Komende zaterdag speelt NKC de laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen begint. De kraker tegen medekoploper Sparta staat dan op het programma. Aanvang: 16.00 uur op Sportpark Gagelman in Nijverdal.

Korfbal spelochtend voor basisschooljeugd

Op zaterdag 12 november organiseert korfbalvereniging NKC ’51 een feestelijke spelochtend. Alle kinderen van 3 jaar t/m groep 4 van de basisschool zijn welkom. Er zal een brandweer-stormbaan aanwezig zijn, er worden balspelletjes gedaan en geschoten op een korf. Ook kunnen de kinderen kunnen geschminkt worden. De ochtend duurt van 9.30 tot 10.45 uur en vindt plaats in Sporthal Het Ravijn in Nijverdal. Voor drinken en fruit zorgen wij. Ouders mogen gezellig blijven kijken.