Ook na vier wedstrijden perfecte score voor TVC ’28

TVC ’28 heeft ook na vier gespeelde wedstrijden de perfecte score. Met een 2-0 overwinning op Germanicus staat de ploeg uit Tubbergen nu met twaalf punten op de eerste plaats.

Foto’s: Clemens Brughuis

Op een zonovergoten zondagmiddag trapte TVC ’28 als medekoploper om 14.00 uur af tegen het eerste elftal van Germanicus uit Coevorden. Op het sportcomplex de Grote Moat had het thuispubliek hooggespannen verwachtingen. Kon ook na 4 wedstrijden de perfecte score van 12 uit 4 worden bewerkstelligd?

Beter combinatievoetbal

Na de aftrap zag het publiek al snel dat het vlaggenschip van TVC heer en meester was. Het spel speelde zich met name af op de helft van Germanicus. Germanicus probeerde met countervoetbal een vuist te maken, maar kon niet voorkomen dat TVC ’28 met het betere combinatievoetbal tot scoren kwam. In de 19e minuut scoorde Wessel Hofste uit afstandsschot de 1-0. Hofste beloonde hiermee zijn invalbeurt wegens het in de vijfde minuut uitvallen van de geblesseerde Mart Groothuis.

Foto: Clemens Brughuis

In de weg

Net voor de rust veroverde Stef Roelofs de bal en wist de score knap uit te breiden tot 2-0. In de tweede helft kreeg het publiek min of meer hetzelfde voorgeschoteld. TVC drong steeds meer aan, voerde het tempo op, maar kon de gecreëerde kansen niet verzilveren. De paal en de keeper van Germanicus stonden de 3-0 in de weg.

Na het laatste fluitsignaal stapte TVC ’28 als terechte winnaar van het veld, met een perfecte score van 12 uit 4. En door het gelijkspel van NEO bekroonde TVC 1 zich ook nog eens als enige koploper!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer