PH te sterk voor Den Ham

Den Ham is er dit weekend niet in geslaagd de eerste punten binnen te slepen. PH scoorde al voor de pauze twee keer en was daarmee met 2-0 te sterk.

Foto uit archief

In de wedstrijd in Almelo kwamen de Hammeneren zaterdag flitsend uit de startblokken. Vanaf de aftrap kreeg Daan Timmerman een prima kans waarbij doelman Nijenkamp met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt wist te voorkomen.

Op het scorebord

P.H. was daarna in het eerste kwartier de bovenliggende partij, met als belangrijkste wapenfeit een vrije trap die naast werd geschoten. Daarna was het opnieuw de beurt aan Den Ham. Thomas Remmink was dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn schot van afstand op de dwarsligger boven Nijenkamp belanden. In de 37ste minuut was er een hoekschop voor de Almeloërs die door de verdediging van Den Ham precies voor de voeten werd gelegd van Sam Hesselink. Hij haalde uit en bracht daarmee de 1-0 op het scorebord.

Meer aanvallende inspiraties

Den Ham kwam daarna weer opzetten om de gelijkmaker te forceren, maar zag in de 44ste minuut de 2-0 op het scorebord verschijnen toen opnieuw een hoekschop, al dan niet middels een overtreding, door de Hammer achterhoede niet goed werd verwerkt en Sem Dijkers de 2-0 kon scoren. Weer gingen de mannen van trainer Weghorst met een doelpunt vlak voor de pauze aan de thee. Na de pauze een tweetal wissels. Julian Nijland kwam voor Randal van Haarts en Nick Buitenhuis voor Daan Timmerman. Daarmee kreeg Den Ham meer aanvallende inspiraties.

Drietrap raket kans

Toch had PH de betere kansen. Het was aan doelman Pekkeriet en de paal te danken dat mogelijkheden in de 52ste en 54ste minuut niet werden benut. Den Ham ging vol op de aanval spelen en gaf daardoor in de achterhoede noodgedwongen de ruimte weg. Bij een counter in de 69ste minuut wist aanvoerder Hesselink doelman Pekkeriet met een lob te verschalken en was de wedstrijd eigenlijk gelopen. In de 75ste minuut was er nog een soort van drietrap raket kans voor Den Ham. Inzetten van Joost Veurink en Rane Kootstra werden geblokt waarna Buitenhuis zijn schot in het zijnet zag belanden.

De stand bleef 2-0, waardoor PH drie punten konden bijschrijven. De Hammenaren zijn nog steeds puntloos in deze competitie.