Sportlust verslaat koploper KOSC

Zondagmiddag stond de vijfde competitiewedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma. Sportlust moest aantreden tegen KOSC, de op dat moment nummer één van de competitie.

Sportlust Vroomshoop was na drie nederlagen op rij weer eens toe aan drie punten, al werd dat wel een uitdaging. Sportlust wist dat het scherp moest beginnen om resultaat te behalen vandaag, en dat deed dat ook.

Degelijke eerste helft

De mannen van trainer Job Lamberink waren vanaf de eerste minuut fel in de duels, wat heeft gezorgd voor een enerverende wedstrijd. Echter, waren de beste kansen in de eerste helft voor KOSC. Het was doelman Tim Sickman die Sportlust Vroomshoop op de been hield met reddingen in de 12e en 34ste minuut. Ook zat het Sportlust een keer mee, nadat in de 27ste minuut de paal werd getroffen uit een volley van de Ootmarsumse ploeg. Ondanks dat Sportlust Vroomshoop een degelijke eerste helft speelde, werden er geen grote kansen gecreëerd.

Openingstreffer uit rebound

Dit alles onder toeziend oog van voormalig hoofdtrainers Gerrit Wolberink, Jan Bosman, Robert Harperink en Ruud Bruns, welke toevallig gelijktijdig aanwezig waren. Maar dit zou veranderen in de tweede helft, 45 minuten waarin van alles gebeurde. Om te beginnen met de openingstreffer in de 49ste minuut, van de uiteindelijke man-of-the-match Sem Kosse. Tim Spoor kwam met een actie naar binnen en haalde van een meter of twintig uit. De doelman van KOSC wist het schot niet goed genoeg te verwerken, waardoor de linksback van Sportlust de rebound binnen kon tikken: 1-0.

Vrij voor de keeper

Dit gaf Sportlust Vroomshoop een enorme boost. Bijna alle duels werden gewonnen op iedere linie, en dit liet maar zien waartoe Sportlust in staat is als het tot het gaatje gaat. Er kwamen meerdere mogelijkheden op de 2-0, maar Sportlust Vroomshoop werd tweemaal dubieus afgevlagd om dit te voorkomen. Althans, tot de 73e minuut toen spits Dennis Jozic met een hoge steekbal van Antony van Duiven vrij voor de keeper werd gezegd. Jozic zette de verdediger van KOSC aan de kant en ronde vervolgens koelbloedig af: 2-0.

Onder druk maar vechtlust

Sportlust leek hiermee goed op weg naar de zo gewenste drie punten, maar in minuut 78 kwam de aansluitingstreffer. Ook hier werd gevlagd voor buitenspel, maar de grensrechter aan Vroomshoopse kant werd wel genegeerd. 2-1, met nog een kwartier op de klok. Sportlust Vroomshoop wist dat het onder druk zou komen te staan. Met de vechtlust die het had, wist Sportlust te voorkomen dat het nog echt in de problemen kwam. Al met al een terechte overwinning voor Sportlust Vroomshoop.

De eerstvolgende op het programma is Borne. Met het resultaat van vandaag zijn zij drie punten onder Sportlust komen te staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer