Sportlust Vroomshoop verliest thuis van De Lutte

Zondagmiddag stond de derde competitiewedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma, tegen De Lutte. Beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd op drie punten, alleen had Sportlust daar tot dan toe een wedstrijd meer voor nodig.

Sportlust Vroomshoop begon sterk aan het seizoen met een overtuigende overwinning op LSV Lonneker, maar ging een week later op beschamende wijze onderuit tegen DTC. Het was dan ook aan Sportlust om zich te corrigeren, echter was dit niet de realiteit.

Eerste speldenprik

Al binnen twee minuten gaf De Lutte de eerste speldenprik. Een voorzet van vanaf de rechterflank werd binnengelopen bij de tweede paal, maar wel met de hand en dus afgekeurd. Sportlust Vroomshoop leek toen wakkergeschud en beet vervolgens ook van zich af. In minuut vijf gaf Antony van Duiven een crosspass op Dennis Jozic. Hij nam de bal in een keer goed aan en haalde vervolgens hard uit, maar zag het leer via de lat over het doel gaan.

Goede reddingen

Zo lieten beide ploegen zich al vroeg in de wedstrijd zien, echter wist Sportlust dit niet door te zetten en De Lutte wel. De kansen bleven namelijk komen voor De Lutte, maar door een aantal goede reddingen van doelman Tim Sickman bleef het gelijk. Althans, tot de 28ste minuut. Toen was het namelijk wel raak voor de uitploeg. Door balverlies op het middenveld werd de rechtsbuiten van De Lutte voor Sickman gezet, waarna hij de keeper van Sportlust Vroomshoop passeerde en kon binnentikken: 0-1.

Grote kopkans

Dezelfde speler zorgde een paar minuten later ook alweer voor de 0-2, nadat hij eenvoudig met een actie naar binnen kon komen vanaf de flank en de bal vanaf de zestien onderin de hoek kon schuiven. De Lutte stond hiermee terecht op voorsprong en Sportlust had eigenlijk nog heel weinig te vertellen in de wedstrijd. Het leek nog wel even dat Sportlust me 1-2 de rust in ging, na een grote kopkans voor Dennis Jozic. Maar hij wist de mogelijkheid niet te benutten.

Andere formatie

Het was een eenzijdig spelbeeld in de eerste helft en Sportlust Vroomshoop kon de wedstrijd maar niet onder controle krijgen. Het was duidelijk dat er iets veranderd moest worden en dat werd dan ook gedaan door trainer Job Lamberink. Met een andere formatie begon Sportlust aan de tweede helft en dat leidde ook tot mogelijkheden. Echter kon Sportlust deze kansen niet omzetten tot doelpunten en kreeg het, ondanks een sterkere fase, het deksel op de neus.

Meer risico

Bij een fout in de opbouw bij de Vroomshopers werd het 0-3 in de 63ste minuut. Hiermee leek de wedstrijd definitief in het slot gegooid door De Lutte. Sportlust Vroomshoop ging nog wel meer risico nemen in de zoektocht naar een aansluitingstreffer, maar deze heeft nooit echt meer in de lucht gehangen. Sterker nog, door het nemen van meer risico werden de ruimtes alleen maar groter wat leidde tot nog twee doelpunten voor de uitploeg in de 73ste en 88ste minuut.

Hiermee werd de eindstand 0-5, en dat had nog erger kunnen zijn als Tim Sickman niet in het doel stond. Hij behoedde Sportlust namelijk voor een nog grotere nederlaag. Volgende week speelt de formatie in Almelo tegen de nummer vier op de ranglijst met zes punten uit drie wedstrijden. Eerder deze zomer boekte Sportlust een 4-3 zege op SV Almelo in een oefenwedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer