SV Vasse neemt drie zwaar bevochten punten mee uit Hengelo

Vasse stuntte zondag op Sportpark Veldwijk door de drie punten mee te nemen bij Barbaros. De ploeg uit Vasse was in Hengelo met 0-2 te sterk voor de thuisploeg.

Foto uit archief

Vasse kwam uit de startblokken en na twee minuten mocht Vasse al aantekenen voor de 0-1. Na een bal in de diepte van Rudolf Wigger kapte ontvanger Douwe Naber zijn tegenstander uit en legde de bal met enig fortuin in de verre hoek.

Uit het niets

Vanaf dat moment werd al snel duidelijk dat Barbaros de regie zou nemen en Vasse achteruit gedrukt zou worden Na een aantal hachelijke situaties voor de goal van Vasse en veel balbezit voor Barbaros was daar uit het niets de 0-2. En deze mocht er zijn. In de snelle omschakeling gaf Daan Haarhuis vanaf de linkerkant de bal aan Stef Wiefferink. Na het omspelen van een inkomende middenvelder schoot Stef Wiefferink van 25 meter op schitterende de wijze de bal in de linker bovenhoek.

Spelbeeld niet anders

Na rust was het spelbeeld niet veel anders en werd Vasse veelal achteruit gedrukt door de technisch-vaardige ploeg uit Hengelo. Hier stond veel strijd tegenover vanuit Vasse. De laatste twintig minuten werd voormalig FC Twente speler Douglas in de spits gepositioneerd om wat te forceren. Dit leverde veel kopduels op met Len Veelers, die zondag veel hoge ballen moest verwerken.

Vasse gaf het niet meer weg. Loet Hannink hield de nul en de drie punten mochten na deze sportieve wedstrijd worden bijgeschreven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer