SVZW op bezoek bij SV EPE

Zaterdag 8 oktober staat speelronde 3 op het programma in de 1e Klasse E. SVZW gaat op reis naar Epe om daar de strijd aan te binden met de plaatselijke SV.

Foto omslag: Henk Steen

Door Gerrit Koers

SV Epe komt dit seizoen voor het eerst in actie op zaterdag. Het standaardelftal speelde de wedstrijden altijd op zondag, maar met ingang van het seizoen 2022/2023 stapte SV Epe horizontaal over naar de zaterdagafdeling.  Na het behalen van het kampioenschap in 2K (zondag), werd promotie bewerkstelligd naar de eerste klasse.

Foto: SV Epe

Bekende spelers

Op 1 augustus 1939 werd de vereniging opgericht. In de loop der jaren heeft de club mooie promoties gemaakt, maar moest ze ook vaak weer afdalen naar een lagere klasse. SV Epe heeft een aantal bekende spelers opgeleid die in het profvoetbal  terecht zijn gekomen. De bekendste namen zijn John Stegeman en de broers Edwin en Marc Overmars. Bekende trainers waren Leo Halle (De Leeuw van Deventer) en Leo Beenhakker. De huidige selectie staat onder leiding van Martijn de Haas. In het bekertoernooi speelde Epe twee gelijk, tegen Nunspeet en OWIOS. Tegen VSCO ’61 werd een 1-2 overwinning behaald. In de competitie werd gestart met een gelijkspel tegen DOS Kampen, en werd afgelopen zaterdag verloren van KHC. Door deze resultaten staat EPE na twee gespeelde wedstrijden op de tiende plek. Maar dat zegt op dit moment nog niets.

Twee doelpunten

SVZW heeft nog niet verloren in de competitie. Na het gelijke spel tegen Go Ahead Kampen werd afgelopen zaterdag gewonnen met 3-0 van Hulzense Boys. Dat lijkt op papier een makkelijke overwinning, maar dat was het in de praktijk niet. Met name in de eerste helft kreeg Hulzense Boys ook kansen om te scoren, maar dat lukte niet. SVZW was efficiënter en benutte de kansen wel. Mooi voor SVZW was ook het feit dat Yessin Maskoul voor het eerst in negen maanden weer startte in de basisopstelling. Hij liet meteen zien dat hij het scoren niet verloren is, Maskoul maakte twee doelpunten. Langzamerhand komen de geblesseerde spelers ook weer terug bij de selectie. Het lijkt er op dit moment op dat dit nog niet geldt voor Frank Smit.

Foto: Henk Steen

Zaterdag kunnen beide tegenstanders spreken van een historische wedstrijd, want de clubs speelde nog nooit tegen elkaar. Het is dan ook moeilijk in te schatten hoe dit duel gaat verlopen. Zeker is dat SVZW voor de winst gaat, want dat moet voor een club die de ambitie heeft om bovenin mee te draaien. Epe zal er alles aan doen om de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen op eigen veld. De wedstrijd op Sportpark de Wachtelenberg in Epe begint om 15.00 uur. Scheidsrechter van dienst is Nicholas Henon.

De overige wedstrijden van zaterdag 8 oktober

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Go Ahead Kampen – DZOH (1)

Go Ahead won afgelopen zaterdag met 2-4 in Heerenveen. De thuisclub zal er alles aan doen om ook deze wedstrijd te winnen. DZOH heeft net alles Go Ahead ook vier punten na twee gespeelde wedstrijden. Ook zij zullen graag de ongeslagen status blijven behouden. Of dat lukt is afwachten. Zeker is dat DZOH een zware middag tegemoet gaat in Kampen. De drie punten blijven in Kampen.

Hulzense Boys – Heerenveen (1)

Beide clubs hebben nog geen punten gehaald in de 1e Klasse E. Hulzense Boys verloor zaterdag van SVZW, maar speelde zeker geen slechte wedstrijd. Heerenveen moet nog wennen aan het niveau van de eerste klasse. Zij zullen naar Hulsen afreizen om minstens een punt te pakken, maar de Hulzense Boys gaan deze wedstrijd winnen.

Noordscheschut – KHC (3)

Noordscheschut speelde afgelopen zaterdag ook tegen een club uit Kampen. DOS Kampen werd toen met 1-2 verslagen. KHC won de eerste twee competitie wedstrijden. KHC wil die serie graag uitbreiden. Noordscheschut gaat voor de eerste thuis winst dit seizoen. Maar zal ervaren dat KHC een lastig te bespelen tegenstander is. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

SVI – DOS Kampen (1)

SVI is de competitie begonnen met twee nederlagen. Starten tegen Quick ’20 en WHC is ook niet gemakkelijk. DOS Kampen heeft na twee wedstrijden één punt gehaald. Het zal dan ook zeker proberen om tegen SVI de volgende punten binnen te halen. SVI is echter gebrand op een overwinning. DOS Kampen zal zich niet zomaar gewonnen geven, maar de punten zijn voor SVI.

WHC – Ouick’20 (2)

Dit de topper van deze speelronde. Beide clubs hebben zes punten na twee wedstrijden. Lukt het een van beiden om op negen punten uit drie wedstrijden te komen? Zeker is dat zowel WHC als Quick ’20 worden genoemd als titelkandidaat in de 1e Klasse E. Interessant om te zien wat deze wedstrijd oplevert. WHC is thuis sterk, maar Quick is in staat om te winnen in Wezep.

asv Dronten – Achilles’12 (1)

Dronten is goed begonnen aan de nieuwe competitie. Een gelijkspel en een overwinning. Achilles ’12 heeft het moeilijk in de eerste klasse. Dat bleek vooral afgelopen zaterdag, want toen werd er met 6-0 verloren van streekgenoot Qiuck ’20. Achilles zal deze nederlaag willen goed maken, maar ASV Dronten is thuis net een maatje te groot voor de bezoekers.

Speelronde 3 staat op het programma. Op dit moment is er nog niets te zeggen hoe de onderlinge verschillen zijn tussen de ploegen in de 1e Klasse E. Zeker is wel dat zaterdag de eerste topper op het programma staat. In Wezep ontvangt WHC het sterke Quick ’20 uit Oldenzaal. Een mooie wedstrijd om te volgen. Maar dat geldt ook voor de overige wedstrijden. Want voor vele clubs is het de eerste keer dat ze tegen elkaar spelen. En het is dus de uitdaging om met het juiste strijdplan te komen Heerenveen, SVI, Hulzense Boys en Achilles ’12 hebben nog geen punten weten te behalen.

Foto: Henk Steen
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer