TVC pakt tweede overwinning tegen Jubbega

Nadat TVC ’28 de eerste competitiewedstrijd had gewonnen, moest het team van Michiel Mensink en Koen Reinerink zondag voor de tweede wedstrijd richting Friesland.

Op ‘t Heidefjild nam TVC het op tegen vv Jubbega. De plaatselijke vv eindigde vorig seizoen als vijfde in de eerste klasse Noord en heeft veel ervaren spelers in haar selectie.

In eigen doel

TVC ’28 begon goed aan de wedstrijd, wat in de eerste tien minuten wat kleine kansen opleverde. In de 22ste minuut verslikte Koen Fleer zich in de bal door een hobbel op het veld. Vervolgens vloog deze via de schoen van Maarten Booijnk in het eigen doel. TVC kwam hierdoor tegen de verhouding in op achterstand.Mart Groothuis startte in de 25ste minuut een solo, maar werd gestopt door een overtreding die werd bestraft met een gele kaart.

Eindelijk op voorsprong

In de 34ste minuut kopte Groothuis de bal tegen de paal. Vlak  daarna vond hij echter wel het net, via een assist van Stefan Huiskes. Hiermee kwam TVC ’28 op gelijke hoogte. Vlak voor rest had Stef Roelofs de 1-2 op zijn schoen, maar hij mist scherpte in de afwerking. TVC ging rusten met een 1-1 tussenstand. Vlak na de rust ging Stef Snijders goed door in de 54ste minuut. Zijn schot werd tot corner gewerkt door de keeper. TVC domineerde ook in de tweede helft en kreeg opnieuw een aantal kansen. TVC kwam in de 73ste minuut eindelijk op voorsprong.

Koen Fleer kopte de bal binnen na een goed genomen corner door Koen Leemhuis. In de eindfase speelde TVC ’28 de wedstrijd gedegen uit en won zo ook de tweede competitiewedstrijd. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SVBO uit Barger Oosterveld op het programma. Het duel begint om 18.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer