VZ&PC

VZ&PC blijft ZV Orca de baas

De waterpoloheren van VZ&PC togen naar het hoge noorden voor de eerste uitwedstrijd tegen Orca uit Leeuwarden. De fysiek sterke Friese ploeg wist de stand in de eerste periode na een lichte voorsprong van de Vriezenveners met een 5 meter toch weer naast VZ&PC te komen 4-4.

In de tweede periode was het stuivertje wisselen wat de score betreft, de normaal solide verdediging van de Vriezenveense ploeg liet de Friese ploeg te gemakkelijk tot scoren komen. Met hun sterke midvoor en schotkracht kon VZ&PC niet echt afstand nemen en kwam het zelfs halverwege op een 7-5 achterstand.

Nadat Sportel en Roelofsen de stand weer hadden rechtgetrokken 8-8 moest men bij aanvang van de derde periode toch met een lichte achterstand beginnen 9-8. B. Sportel met een mooie actie bracht VZ&PC weer naast de Friezen, ondertal en overtal wisselden elkaar af, bij 10-10 verzuimde Orca om weer afstand te nemen.

VZ&PC sloeg aan het eind van de periode toe door dik verdiende overtallen in te schieten 10-12. In de laatste periode waren de Vriezenveners de baas in het bad en boden de Friezen bijna geen kansen meer en kon men conditioneel over Orca heen.

M. Smelt  bewees zijn waarde voor de Vriezenveense ploeg door tweemaal op rij uit een tegenaanval te scoren 11-14. B. Goos maakte goed gebruik van zijn linker en benutte de ruimte die Orca liet op de vleugel en tekende voor 11-15, een laatste aanval uit het boekje werd door Job Roelofsen op de midvoor positie keurig afgerond met een score en tekende voor de 12-16 eindstand.

Setstanden

4-4
9-8
10-12
12-16

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer