VZ&PC

VZ&PC laat volle winst glippen

De Vriezenveense waterpolo heren hadden een lastige middag in de Stamper tegen het ZV. Utrecht. Aanvankelijk kon men in de eerste periode een 2-0 achterstand nog ombuigen naar een minieme voorsprong van 4-3 door Smelt en Roelofsen.

In de tweede periode konden de Vriezenveners de stand verder uitbreiden naar 5-3. Het zeer hoge tempo van de eerste twee periodes eiste veel van beide ploeggen. Na de kantwisseling leek net voor VZ&PC zeer voortvarend te verlopen door Bloemhof en Smelt 7-3 voor VZ&PC.

ZV. Utrecht ging over op een sterke pres wisten tot driemaal toe de Vriezenveners te verrassen. Een onverwacht schot van afstand bracht de Utrechters op gelijke hoogte 7-7.
Een zeer spannende laatste periode volgde, eerst nog een achterstand door een afstandsschot toen K. Spit door overtal gelijk maakte 8-8.

Overtal en ondertal bracht geen succes voor beide ploegen, een uitgelezen moment om op voorsprong te komen mislukte jammerlijk door een vijf meter niet binnen te schieten.
Opnieuw een achterstand die door J. Roelofsen via overtal teniet werd gedaan 9-9.

Heel even leek VZ&PC toch de wedstrijd te gaan winnen, met nog ruim een minuut te spelen schoot B. Sportel VZ&PC op voorsprong door overtal 10-9. ZV. Utrecht profiteerde nu van een overtal en kwam weer op gelijke hoogte 10-10.

Met nog 35 seconden te spelen hadden de Vriezenveners een uitgelezen moment door overtal om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar dat mocht niet zo zijn en werd remise bereikt 10-10. Vooralsnog blijft de ploeg nog ongeslagen.

Aanstaande zaterdag gaat VZ&PC op bezoek bij ZV Orca uit Leeuwarden.

Setstanden

3-2
5-3
7-7
10-10

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer