Webton uitgeschakeld in bekertoernooi

‘Soms heb je zo’n dag.’ Voor de Webton-mannen was deze uitspraak van toepassing op hun wedstrijden in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Eerst tegen Orion 2, waarvan enkele weken geleden in de competitie nog met 3-1 werd gewonnen. Met een eerste set die nog gelijk op ging, maar uiteindelijk met 23-25 verloren werd. Daarna werden ook set 2 en 3 verloren met 17-25 en 21–25: 0-3.

Wat mankeerde er bij Webton? Geen vastheid in de fundamentals. In set 2 zelfs werden er zelfs zeven foutservices en dom uitgeslagen aanvallende ballen genoteerd. Aansluitend volgde nog de wedstrijd tegen tweede divisionist Irene. Appeltje eitje, zou je denken. Maar niets was minder waar. Uiteindelijk werd het maar nipt 3-2 voor Webton, door een 16-14 winst in de vijfde set.

Orion 2 had nu aan één set winst genoeg tegen Irene. Het werd 3-0 en daarmee plaatste Orion 2 zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Webton kan zich nu volledig richten op de competitie in de Topdivisie, waarbij aanstaande zaterdag Keistad naar Hengelo komt. Dan kan de ploeg van trainer Rinke Olthof laten zien dat het geleerd heeft van de beker dip.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer