Zaalvoetballers Excelsior ’31 onderuit tegen PKC ’83

Na de winst in de vorige speelronde bij LZV/Kuypers liepen de zaalvoetballers van Excelsior ’31 dit weekeinde tegen een nederlaag aan. In thuishaven Sporthal de Reggehal verloor het met 1-6 van het Groningse PKC ’83.

Tot aan de rust speelde Excelsior verdienstelijk mee tegen het sterke PKC. Hoewel de bezoekers het meeste balbezit hadden, kwam Excelsior ’31 via Cor Pongers op een 1-0 voorsprong. Excelsior verdedigde compact, maar de bezoekers kwamen toch tweemaal door de verdediging heen met een 1-2 achterstand bij rust als gevolg.

Halverwege de tweede helft verdubbelden de bezoekers de voorsprong (1-3). Excelsior ’31 had tot tweemaal toe kans om de marge teug te brengen naar één doelpunt, maar liet dit na. Vijf minuten voor tijd leek het verzet aan de zijde van Excelsior gebroken, nadat de bezoekers voor de vierde maal het net wisten te vinden. Excelsior ’31 wisselde direct de keeper in voor een vijfde veldspeler en kreeg direct een enorme mogelijkheid. Een bal bij de tweede paal werd voor een leeg doel op pijnlijke wijze gemist. Direct daarna profiteerde PKC ’83 en was het verzet definitief gebroken (1-5). In de laatste minuut werd het ook nog 1-6.

Een terechte nederlaag voor Excelsior, al was de uitslag ietwat geflatteerd. Aankomende vrijdag staat er voor Excelsior ’31 een uitwedstrijd op het programma. Dan speelt het in Westervoort tegen Spotclub Olympic.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer