Zaalvoetballers Excelsior ’31 tonen veerkracht en verslaan LZV/Kuypers

De zaalvoetballers van Excelsior’31 weten na afgelopen weekend weer hoe het voelt om te winnen. Na een moeizame reeks van drie nederlagen, waarvan één bekerduel, won de ploeg vrijdagavond in Lichtenvoorde met 5-6 van LZV/Kuypers.

Excelsior ’31 leek een makkelijke avond tegemoet te gaan nadat het binnen acht minuten op een 0-2 voorsprong kwam. Maar binnen een tijdsbestek van vijf minuten was Excelsior het even helemaal kwijt. Het incasseerde maar liefst vijf tegentreffers, met een 5-2 achterstand als gevolg. Excelsior ’31 nam een time-out en wist voor rust de achterstand terug te brengen tot 5-3.

Na rust stelde Excelsior orde op zaken. De Rijssenaren gingen, zonder hoogstaand voetbal, gedecideerd spelen. Met vier treffers op rij kwam het halverwege de tweede helft op een 5-6 voorsprong. Excelsior ’31 vergat de wedstrijd in de slotfase op slot te gooien, waardoor het tot aan het eindsignaal spannend bleef. De opluchting was groot aan de kant van Excelsior, met de eerste drie punten van het seizoen.

Aankomende vrijdag 7 oktober wacht voor Excelsior ’31 het volgende duel. Dan komt het sterke PKC ’31 uit Groningen op bezoek in Rijssen. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer