SVZW verliest opnieuw thuiswedstrijd

Een oude bekende was zaterdag op bezoek bij SVZW, namelijk WHC uit Wezep. Beide teams speelden in het verleden menig wedstrijd tegen elkaar. Ook de trainer van de bezoekers, Richard Karrenbelt, kent men bij SVZW nog uit eerdere ontmoetingen met Staphorst, Genemuiden en CSV Apeldoorn.

Door Gerhard Nijmeijer

Foto’s: Henk Steen

Om 14.45 uur werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Wijnand Rutgers en direct al mocht WHC een corner nemen die raak bleek. Sander Krijns mocht zomaar binnenkoppen, volkomen vrijstaand. Na nauwelijks een minuut 0-1, menigeen was zijn of haar plekje nog aan het opzoeken.

Stug WHC

Dan kunnen alle mooie plannen gelijk de prullenbak in, de gasten schakelden meteen over naar de defensievere 4-4-2 opstelling. Zo moest de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker tegen een zeer compact en stug verdedigend WHC. In de achtste minuut kopte SVZW over uit een corner via Jeffrey Buitenhuis. Het schot even later, van Bas ter Hogt, ging via WHC doelman Leon ter Wielen ook over.

Geen verandering

In de 14e minuut ging het harde schot van Stefan Maat maar nipt naast en kon er worden vastgesteld dat het een moeilijk doorkomen was na die snelle goal. De eerste wissel volgde in de 38ste minuut bij WHC, Sylvain Vierhuizen eraf, Menno van de Worp erin. In de stand kwam geen verandering meer en ging men met een 0-1 ruststand aan de thee.

Behoorlijke knieblessure

Het tweede bedrijf startte voor SVZW zonder Stefan Maat, die met een behoorlijke knieblessure was achtergebleven in de kleedkamer en was vervangen door Lars Scholten. De eerste gele kaart was voor WHC speler Jesse van ’t Ende in de 49ste minuut. Een schot van Yessin Maskoul hoog over het WHC-doel.

Uitermate alert

De Zwaluwen drongen wel aan, maar bleken niet inventief genoeg om WHC achterin uit elkaar te spelen, bovendien moest het uitermate alert blijven op de counters. In de 63ste minuut was er geel voor SVZW-speler Freek Grondman, die een paar minuten later naar de kant werd gehaald door trainer Yoram Hendriks en vervangen werd door Jesper Middelkamp.  Vlak daarop ontsnapte de thuisploeg aan de 0-2 vanwege buitenspel en kreeg ook Lars van Putten geel voorgetoverd van de leidsman.

Dubbele achterstand

In de 71ste minuut knalde Jasper Groothuis keihard op de paal, domme pech natuurlijk en werd het allemaal nog erger toen uit de razendsnelle tegenaanval Stef van Oene de 0-2 aantekende. In plaats van de gelijkmaker stond de thuisclub nu tegen een dubbele achterstand aan te kijken en gezien het voorgaande spelbeeld, leek het er niet echt op dat de Wierdenaren dat in twintig minuten nog konden gaan veranderen.

Bijna doeltreffend

De frustraties namen toe, met geel voor Levi Opdam. Trainer Richard Karrenbelt haalde doelpuntenmaker Stef van Oene eraf en bracht Belan Zend in de 82ste minuut. Nog een speldenprik in de slotfase aan SVZW-zijde, toen een goede actie van Lars van Putten bijna doeltreffend werd afgerond door Yessin Maskoul. De lange doelman Leon ter Wielen stond ook hier zijn mannetje.

Eindstand derhalve 0-2 in een ontmoeting waar de gasten met die snelle openingsgoal vervolgens uiterst doeltreffend verdedigden, een tactiek waar SVZW niet tegenop gewassen bleek. Volgende week zaterdag gaat de reis naar DOS Kampen, waar de wedstrijd om 15.00 uur begint.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer