Benauwde thuiszege voor SV Vasse  

Op een donderdagavond heeft SV Vasse goede zaken gaan in de 3e Klasse A. Na twee achtereenvolgende verliespartijen werd er thuis gewonnen van TVO uit Beckum.

Foto uit archief

De uitploeg speelde een lange tijd met tien man maar wist het Vasse desalniettemin ontzettend moeilijk te maken. Doelpunten aan de zijde van Vasse kwamen deze avond van Sam Haarhuis en Tim Dierink.

Harde wedstrijd

Van begin af aan was het duidelijk dat het een harde wedstrijd zou worden. Beide teams schuwden de duels niet en dit resulteerde in een aantal grove overtredingen. SV Vasse leek in de eerste helft de meest gevaarlijke ploeg en had namens Tom Wiefferink de score na vijftien minuten kunnen openen. De middenvelder kreeg de bal na een goede rush van Daan Haarhuis ietwat achter zich en kon geen kracht meer achter het schot zetten.

Onberispelijk raak

Ook TVO werd tot tweemaal toe gevaarlijk. Een kopbal kon niet op doel worden gericht en een schot in de verre hoek werd door Loet Hannink gepareerd. Na 40 minuten kreeg Vasse een strafschop te nemen. Een speler van TVO ging met de hand naar de bal, kreeg zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig douchen. Sam Haarhuis bleef koel en schoot onberispelijk raak van elf meter. Niet veel later volgde het rustsignaal.

Gelijkmaker incasseren

TVO gaf zich in de tweede helft nog niet gewonnen en probeerde met opportunistisch voetbal de aansluitingstreffer te bewerkstelligen. Na een kleine 70 minuten lukte dit ook. De linksbuiten kwam naar binnen en schoot de bal als een streep in de kruising achter doelman Hannink. Ondanks een overtal moest Vasse dus toch de gelijkmaker incasseren. De blauw-witten leken wakker en gingen op zoek naar de voorsprong.

Rebound verzilveren

Deze viel in de 75ste minuut. Een kopbal van Len Veelers kon nog ternauwernood van de lijn worden gehaald. Maar Tim Dierink stond op de juiste plek om de rebound te verzilveren en schoot met links van dichtbij raak. In de laatste vijftien minuten had SV Vasse het zichzelf makkelijker kunnen maken maar een aantal grote kansen werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Het bleef spannend tot de laatste minuut maar uiteindelijk hield Vasse stand.

Aankomende dinsdag 15 november staat er voor SV Vasse een uitdagende bekerwedstrijd op het programma, als SVZW uit Wierden op bezoek komt. De aftrap vindt om 20.00 uur plaats op sportpark ’t Lankamp.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer