De Tukkers steelt drie punten bij Suryoye

Door een 0-1 overwinning op FC Suryoye boekte het eerste elftal van De Tukkers de derde zege op rij. Voetballend was het aan Albergse zijde niet hoogstaand, maar door een geweldig doelpunt van Kjell Huisman en een knap staaltje teamwork stal het de drie punten.

De thuisploeg had vanaf de aftrap het meeste balbezit en kreeg in de elfde minuut een goede mogelijkheid. Een schot net buiten het strafschopgebied werd gered door Rens Davina. De Tukkers was aan de bal slordig en kwam daardoor niet echt in hun spel.

Metertje naast

In de 24ste minuut leek Suryoye op voorsprong te komen. Brian Hanna veroverde knap de bal bij de achterlijn en schoot vervolgens hard in de korte hoek raak. Echter had de grensrechter geconstateerd dat de bal de achterlijn al was gepasseerd en daar ging de scheidsrechter in mee, dus werd de treffer afgekeurd. De ploeg uit Enschede bleef daarna het meeste balbezit houden, maar De Tukkers gaf geen grote mogelijkheden meer weg voor de rust. In de slotminuut kregen de Albergenaren zelfs nog een goede kans. De dieptepass van Guus Demmer was op maat voor Tim Haarhuis. Hij controleerde de bal in het strafschopgebied en schoot met de punt van zijn schoen een metertje naast.

Fantastisch raak

In het begin van de tweede helft was Suryoye wat slordig in de opbouw en kwam De Tukkers er een paar keer goed door. Dat leverde in de 50ste minuut ook een doelpunt op voor de zwart-witten. Joep Egberink speelde Kjell Huisman in aan de rechterkant van het strafschopgebied. De spits van De Tukkers bedacht zich geen moment en schoot fantastisch raak hoog in de korte hoek: 0-1. Het spelbeeld was daarna hetzelfde als in de eerste helft. De ploeg uit Enschede met het meeste balbezit en De Tukkers beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Dat verdedigen deden de Albergenaren zondag erg goed. Als Suryoye er dan een keer door kwam was het doelman Rens Davina die redding bracht.

Ietwat onverdiend

Zo ook in 61ste minuut, toen Davina geweldig redde op een schot van Brian Hanna. In het restant van de wedstrijd drong de thuisploeg steeds meer aan. De Tukkers verkocht zijn huid duur en wist diverse aanvallen onschadelijk te maken door veel strijdlust en goed teamwork. Toch leek de gelijkmaker nog te vallen vlak voor het einde. Een laag schot vanaf de linkerkant leek binnen te vallen, maar verdediger Marco Stege van De Tukkers wist de bal van de lijn te halen. Suryoye kwam daarna met tien man te staan wegens commentaar op de leiding. De thuisploeg probeerde in de slotminuten met hoge ballen nog gevaarlijk te worden, maar De Tukkers hield stand en pakte zo ietwat onverdiend de drie punten in Enschede.

Zondag aanstaande speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen GVV Eilermark. De aftrap is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer