DOS ’37 lijdt eerste puntenverlies in Meppel

DOS ’37 won maar liefst tien officiële wedstrijden op rij. Zo gingen de geel-zwarten met vertrouwen richting Meppel. DOS kwam dan ook op een 0-2 voorsprong, maar uiteindelijk werd het 2-2 in een matige vertoning aan DOS-zijde, waarbij de puntendeling terecht was.

Foto uit archief: Jeroen Tempert

Op een koude herfstdag moest DOS ’37 richting Drenthe om het daar op te nemen tegen FC Meppel. De spelers uit Meppel hadden de opdracht gekregen om vroeg druk te zetten op DOS. Dit leverde meteen een kans op voor de Meppelers. Een schot van een speler van FC Meppel ging rakelings over het doel.

Perfecte voorzet

Dit was een teken dat ze er vol voor gingen tegen de koploper. DOS ’37 probeerde het wel op het glibberige knollenveld, maar het was moeilijk bespeelbaar. Toch kwam daar in de twaalfde minuut een kans voor Hidde Boers. Een goede voorzet van de uitstekend spelende Glenn Jansen op Hidde Boers, maar hij raakte de bal niet lekker, waarbij deze mogelijkheid knullig verloren ging. DOS had in de rest van het eerste bedrijf wel het betere van het spel en kwam in de 29ste minuut dan ook op voorsprong. Een perfecte voorzet van Marnick Fokke belandde op het hoofd van Ronald te Morsche. De 0-1 stond op het scorebord in Meppel.

Op zoek

DOS ’37 probeerde het spel te maken en FC Meppel loerde op de counter met de goed spelende Luca Broers. Maar tot echte kansen kwam het niet in de eerste helft. Er werd dan ook gerust met een 0-1 voorsprong voor DOS. In de tweede helft gingen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman meteen op zoek naar de 0-2. In de 48ste minuut kon Senna Silva van der Veen de score uitbreiden naar 0-2, maar hij strandde op de geduldig wachtende keeper van FC Meppel. Vijf minuten later werd het dan alsnog 0-2 voor de Vriezenveense koploper. In de zestien kreeg Ronald te Morsche de bal voor zijn voeten en schoot hem in een wirwar van benen, met zijn grote teen in het doel van de Meppelers. Een verdiende 0-2 voorsprong .

Handen dichtknijpen

De niet voor niets uitgeroepen man of the match bij FC Meppel, de 19-jarige Luca Broers, die overgekomen was van buurman MSC Meppel, bracht in de 54ste minuut de stand op 1-2. Dit doelpunt gaf FC Meppel vleugels en binnen vijf minuten maakte Hugo Bisschop al gelijk, op aangeven van Luca Broers en zo stond het weer gelijk: 2-2. DOS ’37 was even helemaal de weg kwijt en kwam uiteindelijk ook nog goed weg met een drietal grote kansen van invaller Pim ter Voorde. DOS mocht de handen dichtknijpen dat het niet op achterstand kwam en had dat mede te danken aan opnieuw een excellerende doelman Patrick Nitert en een prima spelende Glenn Jansen op het middenveld.

DOS’37 probeerde in de laatste tien minuten nog wel druk te zetten, maar kwam niet verder dan een paar kleine kansjes en nog een bekeken lob van Shakki Mohamed over de keeper, maar ook net over de deklat en tot scoren kwam het niet meer in deze matige wedstrijd. En hiermee was het feit beslecht, dat de Vriezenveners haar eerste puntenverlies leed tegen een wat feller FC Meppel. Jeroen Niks en Geerten Brinkman hebben wat stof om over na te denken en te zorgen dat de mannen volgende week er weer staan tegen Tubantia. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Het Midden in Vriezenveen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer