DOS ’37 verslaat Den Ham in Twenterand Derby

Op een mooie zonnige herfstdag in november ging DOS ’37 afgelopen zaterdag op bezoek bij Den Ham. Op De Rohorst was het niet alleen Den Ham vs Vriezenveen, deze Twenterand Derby was tevens een ontmoeting tussen de huidige rode lantaarndrager en de huidige koploper. DOS won het duel uiteindelijk met 1-3.

Foto: Jeroen Tempert

DOS’37 moest noodgedwongen starten zonder de ervaren spelers Ronald te Morsche, Melvin Kemp en Sander Thomas. De eerste twee spelers begonnen licht geblesseerd op de bank, terwijl Thomas niet fit genoeg was om deel uit te maken van de selectie. Senna Silva van der Veen begon derhalve als centrumspits met naast zich op de flanken, Koen Nijkamp en Shakki Mohamed en was er een basisplaats weggelegd voor Stijn Kuiper.

Andere wetten

DOS begon matig aan de wedstrijd en had in het eerste bedrijf niet de controle zoals in voorgaande wedstrijden. Het begin aan Vriezenveense kant was onwennig. Den Ham speelde op de counter en gepaard met een gezonde portie werklust en agressie, wilden de Hammenaren hiermee DOS ’37 verrassen. Daar slaagde de ploeg dan ook in, en liet hiermee zien dat er in dergelijke derby’s andere wetten gelden. In de beginfase ging het redelijk gelijk op, terwijl Den Ham iets gevaarlijker oogde. In de 12e minuut gaf DOS gemakkelijk een corner weg. Deze werd door Tom Hallink vrij ingekopt. Zo kwam rode lantaarndrager Den Ham verrassend op voorsprong.

Fantastische redding

Vlak hierna volgde weer een spelhervatting voor Den Ham en het was bijna opnieuw Hallink, die met een ferme kopbal dicht bij de 2-0 was. Het was aan doelman Patrick Nitert te danken dat DOS ’37 niet nog meer schade opliep in deze hectische beginfase, dankzij een fantastische redding waarbij hij de bal als het ware tegen de staander aan duwde. DOS keek voor het eerst dit seizoen tegen een achterstand aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was meteen raak via de eerste beste kans van de Vriezenveners. Nog geen vier minuten na het Hammer doelpunt bracht Hidde Boers DOS ’37 op gelijke hoogte: 1-1. Via een mooie actie van de excellerende Shakki Mohamed (hij zette de bal op maat voor) kon de inkomende Hidde Boers de bal van dichtbij in het dak van de goal rammen.

Sublieme voetbeweging

Na deze gelijkmaker ging DOS op zoek naar de 1-2, maar door slordig voetbal en gevaarlijke counters tegen moesten de geel-zwarten even wachten op de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk wel op het scorebord, in de 37ste minuut. De momenteel in uitstekende vorm verkerende Senna Silva van der Veen trof doel. Na een prachtige dieptepass van Martijn Olde Olthof op de wegsprintende Shakki Mohamed, zette laatstgenoemde de bal weer vlijmscherp voor het doel. Senna Silva van der Veen schoot links langs de keeper, met een sublieme voetbeweging de bal in het doel van de verbouwereerde doelman van Den Ham. De koploper kwam zo een beetje tegen de verhouding in op voorsprong. Er werd gerust met een 1-2 voor DOS ’37 voorsprong in Den Ham.

Verre kruising

In de tweede helft hadden de mannen van Jeroen Niks Geerten Brinkman de wedstrijd onder controle en gingen op zoek naar meer doelpunten. Een klein kwartier spelen in de tweede helft leverde dit de 1-3 op, door DOS-jeugdspeler Hidde Boers. Hij speelde twee Hammer verdedigers uit, trok naar binnen en schoot met rechts de bal prachtig over de keeper in de verre kruising van het Hammer doel. Zijn zesde treffer van het seizoen en Boers is hiermee meteen de topscorer in de 2e Klasse J. Den Ham kreeg ook wel kleine kansen, maar een schot van de aanvoerder ging net langs de paal. DOS ’37 had verder geen problemen met Den Ham in de tweede helft, maar DOD had de wedstrijd behoorlijk onder controle. Er werden nog een aantal wissels doorgevoerd, maar dit leverde geen echte kansen meer op voor de Vriezenveense formatie.

DOS’37 heeft vooralsnog een goede start in de competitie. Nog geen wedstrijd verloren en ging zaterdag met een matige eerste helft en een goede tweede helft naar Vriezenveen. Volgende week komt Enter Vooruit op bezoek in Vriezenveen. De wedstrijd zal beginnen om 14.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer