DOS ’37 wint ook van Enter Vooruit

DOS’37 moest het zaterdag opnemen tegen een oude bekende uit de voorrondes van de KNVB-districtsbeker. In deze bekerontmoeting werd er moeiteloos met de Enternaren afgerekend door de Vriezenveners, middels een afgetekende 4-0 overwinning. Zaterdag werd er met een eindstand van 3-1 opnieuw gewonnen.

Foto: Jeroen Tempert

Enter Vooruit wilde revanche nemen in Vriezenveen en DOS hield hier terdege rekening mee. Echter was het begin van de wedstrijd weer helemaal voor de geel-zwarten en had het in no-time de wedstrijd al kunnen beslissen, mede door veelvuldig slordig uitverdedigen van de Enterse defensie.

Onhoudbaar in de hoek

DOS ’37 moest het deze middag stellen zonder de geblesseerde routiniers op het middenveld, Sander Thomas en aanvoerder Michel Kamphuis. In de vierde minuut werd Ronald te Morsche neergehaald door de keeper van Enter Vooruit en dus gaf de prima leidende Vriezenveense arbiter Niels Mulder een strafschop voor de thuisploeg. Enter-doelman Nijhof werd hierbij wel gespaard met het ontvangen van een gele prent. Ronald te Morsche ging zelf achter de bal staan en schoot hem onhoudbaar in de hoek en dus meteen al de 1-0 op het scorebord.

Niet van leien dakje

DOS bleef aanzetten en ging op zoek naar meer doelpunten, maar het afronden van kansen ging in de eerste helft niet bepaald van een leien dakje. Zo kregen ze een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar tot het maken van doelpunten kwam het echter niet.Eerst was er een kans in minuut 23, waarbij een voorzet van Glenn Jansen door Hidde Boers maar net langs het doel werd gekopt. Vervolgens in minuut 26 kreeg de aanvoerder van deze middag, Ronald te Morsche een bal van de Enterse keeper op een presenteerblaadje aangeboden. Maar Te Morsche schoot de bal slap tegen hem aan en in de rebound schoot Senna Silva van der Veen de bal ook nog eens tegen de keeper aan.

Oude voetbalwet trad op

Daarop volgde meteen nog een kans van Hidde Boers, die vrij in kon schieten, maar ook hier geen doelpunt. De Enter verdedigers deelden vele cadeaus uit, maar de DOS-aanvallers weigerden deze uit te pakken. En zo bleef het slechts 1-0 in het voordeel van de Vriezenveners. Een oude voetbalwet trad daarna weer op. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat onherroepelijk wel en zo was het in dit geval dus ook. Enter Vooruit maakte de gelijkmaker in de blessuretijd van de eerste helft. Uit een corner kon Sander Jansen vrij inschieten en zo was het plotseling 1-1 in Vriezenveen. Dit was tevens de ruststand. Met een kater aan de thee beginnen, dat werd even slikken voor geel-zwart.

Lang spannend in Vriezenveen

Het veldspel werd er na de thee niet beter op. Aan beide kanten werd er niet meer gevoetbald en werd veel balverlies geleden. De nauwkeurigheid in de passing ontbrak. Enter Vooruit probeerde het met lange ballen. DOS ’37 probeerde wel haar verzorgde spelletje te spelen. Maar de eindpasses waren te slordig, dus bleef het lang spannend in Vriezenveen, tot aan de 80ste minuut. Met het inbrengen van Mark van Pijkeren en Shakki Mohamed probeerden de DOS-trainers Jeroen Niks en Geerten Brinkman de bakens te verzetten.

Gouden hand van wisselen

En het bleek weer een gouden hand van wisselen, want een stief kwartier later viel dan eindelijk de bevrijdende treffer. In de 79ste minuut werd de stand 2-1 in Vriezenveen. Een mooie voorzet van Mark van Pijkeren werd door Ronald te Morsche goed binnen getikt, waarna de DOS-aanhangers ook weer opleefden. Dit was nog niet de eindstand. Want een minuut voor het eind van de reguliere speeltijd, zal het technisch duo hebben gedacht: Nog maar een wissel inbrengen, want je weet maar nooit. Marnick Fokke werd in het veld gebracht voor Glenn Jansen en nog maar koud in veld kon hij één op één naar de keeper. Na goed voorwerk van Senna Silva van der veen op het middenveld kon Fokke alleen op de keeper af en hij maakte beheerst de 3-1 voor DOS.

Dit was dan uiteindelijk tevens de eindstand in Vriezenveen, in een wedstrijd waar het venijn (en de beslissende doelpunten) duidelijk in de staart zat. Koud was het sowieso op Het Midden, maar de zevende zege op rij voor DOS ’37, verwarmde menig geel-zwarte hart. De zegereeks van de mannen van de trainers Jeroen Niks en Geerten Brinkman duurt maar voort in deze competitie. Dinsdagavond mogen ze alweer spelen in Hengelo tegen zaterdag derdeklasser Wilhelminaschool, om te proberen ook in de competitie van de districtsbeker een ronde verder te komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer