DTC behaalt eenvoudige overwinning tegen Borne

Op een aangenaam Sportpark Lattrop speelde DTC ’07 zondag tegen BVV Borne. Koploper DTC probeerde de winnende draad weer op te pakken na het gelijke spel vorige week tegen KOSC. Borne vinden we op de ranglijst terug aan de onderkant van de middenmoot en had na zes wedstrijden evenveel punten verzameld.

DTC ’07 begon uitstekend aan de wedstrijd. Vrijwel direct na de aftrap zorgde Rutger Hof voor het eerste doelgevaar. Hij kreeg de voorzet vanaf links van Niels Wessels echter niet tussen de palen.

Onder druk

Direct daarna kwam DTC alsnog op voorsprong. De bezoekers probeerden op te bouwen, maar werden hoog onder druk gezet. David Westerhof snoepte de bal van een verdediger af en wist de bal uiteindelijk zelf in het doel te schieten: 1-0. Borne ging na de openingstreffer wel iets beter mee voetballen, maar DTC ’07 bleek uiterst effectief voorin. In de veertiende minuut toonde Sam Tebbe zijn behendigheid in het strafschopgebied van Borne en hij schoot via een been van een verdediger raak: 2-0. Niet lang daarna het volgende gevaarlijke moment voor het doel van de bezoekers. Westerhof snelde op rechts eenvoudig langs zijn directe tegenstander, maar zag dat zijn voorzet ongelukkig via Wout Groeneveld over de achterlijn rolde.

DTC deed het daarna iets rustiger aan en hoefde eigenlijk niets van de bezoekers te vrezen. Vlak voor de rust zette de ploeg nog eens aan en ging het opzoek naar de 3-0. Nadat Jelco Nijhuis de bal op het middenveld veroverde, kreeg Tebbe de mogelijkheid om te scoren, maar zijn schot van buiten het strafschopgebied ging naast. Een lage vrije trap kort daarna van Pim Scholte Lubberink werd in eerste instantie door iedereen gemist, maar uiteindelijk wist Nijhuis de bal binnen te werken en de 3-0 ruststand op het scorebord te brengen.

Na de pauze ging DTC ’07 verder met het maken van doelpunten. Na goed voorbereidend werk van Wessels tikte Tebbe de bal bij de eerste paal net naast. Vijf minuten later had Tebbe wel zijn tweede doelpunt te pakken. Hij verdiende zelf een strafschop een schoot deze feilloos binnen: 4-0. Na ruim een uur bracht Westerhof DTC op een 5-0 voorsprong. Een schot van afstand met een lastige stuit was te machtig voor de doelman van de gasten. DTC had graag de nul gehouden, maar doelman Jordi Visschedijk moest een kwartier voor tijd toch de bal uit zijn doel halen. Mark Hesselink probeerde een bal weg te werken, maar schoot ongelukkig tegen een speler van Borne aan waardoor de bal het doel in ging: 5-1.

In het laatste kwartier probeerde Borne nog wel het een en ander te forceren, maar dat leverde vooral voor DTC ’07 veel ruimte op voorin voor invallers Nick Huusken en Wessel Weusthof. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Uiteindelijk een eenvoudige zege van DTC tegen Borne waardoor het nog weer een week koploper is in de 4e Klasse A. David Westerhof bezorgde de verdediging van Borne een vervelende middag en werd man of the match. Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd in de eerste periode.

Bij een overwinning pakt DTC de eerste periodetitel, bij een ander resultaat is het afhankelijk van uitslagen op andere velden. Het speelt volgende week zondag om 14:00 een uitwedstrijd op Sportpark ’t Wilpelo tegen Sportclub Overdinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer