DTC loopt in extra tijd uit naar geflatteerde zege tegen Enter

Op Sportpark Tilligte kreeg DTC ’07 zondag de kans zich te revancheren op de nederlaag tegen Sportclub Overdinkel. Tegenstander Enter stond op de ranglijst vijf plaatsen onder DTC, maar had slechts drie punten minder.

Met 22 doelpunten uit 8 wedstrijden was Enter de meest trefzekere ploeg in de 4e Klasse A, dus was de achterhoede van DTC ’07 vooraf gewaarschuwd.

De teams waren aan elkaar gewaagd in het begin van de wedstrijd. Na wat speldenprikjes van beide kanten was de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Een lage voorzet voor het doel lang werd net gemist door een inglijdende aanvaller. Na twintig minuten meldde ook DTC zich voor het eerst voor het doel van Enter. David Westerhof bereikte na een lange rush over het veld Niels Wessels, maar zijn inzet met rechts miste kracht om het de doelman lastig te maken.

Op voorsprong

Daarna was het tot twee keer toe weer de buurt aan de gasten. Doelman Jordi Visschedijk moest voor het eerst in actie komen en verwerkte een hard schot van afstand tot een hoekschop. Kort daarna hoefde hij minder moeite te doen. Na een soepel lopende aanval vond Enter de vrije man op de rand van het strafschopgebied, maar het schot ging recht op Visschedijk af. Vrijwel direct daarna kwam DTC ’07 ietwat tegen de verhouding in op voorsprong.

Voor elkaar

Sam Tebbe stuurde Westerhof met een omhaal de diepte in en tussen twee verdedigers en een uitkomende doelman, kreeg Westerhof het voor elkaar om de doelman te omspelen en uiteindelijk simpel binnen te schieten: 1-0. De tweede helft begon met een mogelijkheid voor Enter. De linksbuiten van de bezoekers zag zijn schot in de verre hoek net over het doel gaan. Vlak daarna ook een mogelijkheid aan de andere kant van het veld toen Jelco Nijhuis een bal knap meenam in de zestien, maar van dichtbij over schoot.

Enter had in de tweede helft het meeste balbezit en DTC probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Nadat Pim Scholte Lubberink en David Westerhof beide noodgedwongen gewisseld moesten worden, kregen de bezoekers weer wat meer mogelijkheden. Een kwartier voor tijd was het heel dicht bij de gelijkmaker, maar een hard schot spatte uiteen op de lat. Vlak voor tijd werd het nog twee keer gevaarlijk via kopballen uit een vrije trap, maar in beide gevallen stond het vizier niet op scherp.

Toen de negentig minuten al op het scorebord stonden, maakte DTC ’07 uit een snelle tegenaanval de bevrijdende 2-0, met dank aan twee invallers. Nick Huusken bereidde het doelpunt voor en Wessel Weusthof schoot raak. Daar bleef het echter niet bij. Amper een minuut na de 2-0 zorgde Nijhuis na een mooie actie ook nog voor de 3-0. Na een vermeende overtreding in het strafschopgebied op Weusthof kreeg DTC ook nog een strafschop en daar wist Tebbe natuurlijk wel raad mee. Hij bepaalde de eindstand op 4-0.

Al met al een uitstekend antwoord van DTC ’07 op de nederlaag van vorige week. De zege was uiteindelijk wel geflatteerd, maar daar zal in Tilligte en Lattrop niemand van wakker liggen. Komende zondag gaat DTC op bezoek bij La Première in Almelo. De aftrap is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer