FC Twente Vrouwen boekt zege bij Telstar

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een zege geboekt op Telstar. In Velzen-Zuid versloeg de ploeg van trainer Joran Pot de gastdames met 0-4. Daarmee heeft FC Twente Vrouwen het maximale aantal van 18 punten uit 6 wedstrijden weten te behalen.

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

“In de eerste fase hebben we aardig gespeeld en kwamen we terecht op een 2-0 voorsprong”, vertelde Joran Pot na afloop van het treffen tegenover de officiële kanalen van de club. “Telstar kwam daarna meer in de wedstrijd omdat het niveau van ons zakte. In de tweede helft scoren we nog twee keer, maar Telstar had dit ook kunnen doen.”

Ella Peddemors tekende met een bekeken bal voor de eindstand. “Uiteindelijk hebben we gedaan wat we moesten doen en dat zijn de drie punten naar huis nemen”, aldus Pot. Komende week zullen enkele speelsters in actie komen in interlandwedstrijden voor Oranje Vrouwen. Op zondag 20 november staat de volgende wedstrijd voor FC Twente Vrouwen op het programma, thuis tegen Excelsior.

Telstar – FC Twente Vrouwen: 0-4 (0-2)

Scoreverloop

09′ 0-1 (Kalma)

17′ 0-2 (Dhont)

65′ 0-3 (Kalma)

89′ 0-4 (Peddemors)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts (87′ Roetgering), Kerkdijk (77′ Te Brake), Dijkstra, Olislagers, Peddemors, Van Dooren, Kaptein (63′ Kroezen), Dhont (77′ B. Jansen), Kalma, R. Jansen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer