In beeld: Heracles boekt eenvoudige zege op Top Oss

Heracles Almelo heeft vrijdagavond een eenvoudige zege geboekt op Top Oss. Door twee kopballen van Lucas Schoofs en een door Emil Hansson benutte strafschap eindigde het duel op Erve Asito in 3-0. 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Heracles nam het initiatief in de wedstrijd. Marko Vejinovic schoot in de tweede minuut over, twee minuten later eindigde een poging van Samuel Armenteros naast het doel. Een vrije trap van Marko Vejiinvoic bracht doelman Thijs Jansen in de dertiende minuut in de problemen. Sven Sonnenberg leek de openingstreffer uit de rebound te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Twee keer Schoofs

Heracles Almelo kwam in de zeventiende minuut alsnog op voorsprong. Een corner van Marko Vejinovic werd door Lucas Schoofs hard raak gekopt. Drie minuten later was het weer een hoekschop die voor de 2-0 zorgde. Lucas Schoofs schoot eerst op de lat en gaf de bal, die nog een weg naar beneden te gaan had, het laatste zetje om de score te verdubbelen. Heracles had de wedstrijd daarna onder controle. Thomas Bruns kreeg in de 36ste minuut nog een goede kans, maar mikte naast.

Raad met buitenkansje

TOP Oss werd na de pauze direct gevaarlijk. Een poging van Joep van der Sluijs werd in de 56ste minuut gekeerd door Heracles-doelman Michael Brouwer. Heracles Almelo kreeg na een uur spelen een penalty, na een overtreding op Thomas Bruns. Emil Hansson wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal overtuigend binnen: 3-0. Lucas Schoofs kreeg nog een goede mogelijkheid op zijn derde treffer. De middenvelder kon in de 75ste wederom uit een hoekschop, van Thomas Bruns, op doel koppen. Schoofs zag de bal deze keer echter naast het doel eindigen.

Heracles Almelo speelde het duel rustig uit. TOP Oss zorgde nog voor het laatste wapenfeit, maar de vrije trap van Joep van der Sluijs ging over het doel.

Heracles Almelo-TOP Oss: 3-0 (2-0)

Scoreverloop

17’ 1-0 (Schoofs)

20’ 2-0 (Schoofs)

60’ 3-0 (Hansson, pen.)

Arbiter: Van der Eijk

Gele kaart: Margaret, Laursen, Piqué, Les

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Rente, Sonnenberg, Hoogma, Roosken (79’ Les), Schoofs, Vejinovic (67’ Scheperman), Bruns (86’ Sierra), Laursen 78’ (Wehmeyer), Armenteros (67’ Cicilia), Hansson.

Opstelling TOP Oss: Jansen, Pata, Piqué (83’ Hilderink), Van Eijma, Van der Sluys (37’ Leeflang), Margaret (81’ Allemeersch), Stuy van den Herik, Gündüz (81’ Dekker), Van der Sluijs, Leidsman, Beekman (73’ Ladan).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer