Niet doortastend SVZW speelt gelijk bij DOS Kampen

Opnieuw ging de reis naar Hanzestad Kampen, dit keer om er weer eens tegen DOS te spelen, een ploeg die SVZW in het verleden al vaker tegenkwam. De aftrap gistermiddag vond plaats om 15.00 uur en de pot stond onder leiding van scheidsrechter Wieger Braaksma.

Foto: Henk Steen (archief)

De gasten uit Wierden wilden met drie punten in de tas uit Kampen vertrekken, met in het achterhoofd dat de komende twee weken thuis gespeeld moet worden tegen de top. Voor de ploeg uit Wierden staan er duels met KHC en Quick’ 20 op de rol.

Gebrek aan agressie

SVZW begon volop in de aanval, tot doelpunten leidde het allemaal niet doordat met name op het middenveld veel te veel balverlies werd geleden. De eerste echte kans was voor de Wierdenaren in de 19e minuut, toen Bas ter Hogt bijna raak kopte. Met een redding voorkwam DOS-doelman Justin Bruins dat zijn ploeg met 0-1 achter kwam. Diezelfde Ter Hogt knalde in de 32ste minuut een vrije trap vanaf 25 meter hoog over en even later was de eerste gele kaart voor SVZW speler Lars van Putten. Uit een schaarse aanval van de gastheren wist Job ter Burg met een bekeken schot doelman Julian Bakker te verschalken en tegen de verhouding in stond het plots 1-0, zo’n acht minuten voor het einde van de eerste helft. Te veel balverlies, kansen niet benutten en gebrek aan agressie was de tol die SVZW betaalde voor het aan de thee ging.

Luid en duidelijk

Dat SVZW-trainer Joram Hendriks niet tevreden was over het vertoonde spel, heeft hij kennelijk luid en duidelijk laten weten in de pauze. Want na de hervatting zat er veel meer vuur in de ploeg. Lars Scholten was in de kleedkamer gebleven, Daan Geerts was zijn vervanger. In de 48ste minuut was de gelijkmaker daar, door een raak schot van de voet van Bas ter Hogt vanaf 20 meter in de hoek. Die 1-1 gaf de burger moed. Tom ter Hog mikte in de 61ste minuut te hoog en even later werd de puike voorzet van Levi Opdam door diezelfde Ter Hogt niet binnen gewerkt, maar naast geschoten. Een bijna niet te missen kans. In de 69ste minuut vond er een wissel plaats bij de thuisploeg, DOS-trainer Johan Pitstra verving Sam Zwanepol voor Mark Sollie.

Net naast

DOS Kampen kreeg gaandeweg die tweede helft wat meer grip op het spel van de Zwaluwen, die opnieuw te weinig inventief bleken om echt door te drukken. Wissels aan beide zijden in de 82ste minuut: Tom ter Hogt eruit, Thijs Koopman erin en bij DOS verdween Matthijs de Blok, zijn vervanger was Rick Diender. Drie minuten daarna schoot DOS-invaller Mark Sollie maar net naast, SVZW kwam daar goed weg. De laatste wissel bij DOS: Mischa van der Stoel voor Nick Hendriks en de laatste gele kaart was voor SVZW-verdediger Freek Grondman. In blessuretijd werd uit een vrije trap van de thuisclub maar nipt over gekopt en eindigde de pot in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week zaterdag komt hoogvlieger KHC uit Kampen op bezoek in Wierden, de wedstrijd begint om 14.45 uur. Misschien laat SVZW dan haar tanden zien. Want de week erop volgt nog zo’n topploeg, als Quick ’20 naar Het Lageveld komt. Genoeg werk aan de winkel dus.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer