Vier doelpunten Jozic leveren Sportlust Vroomshoop één punt op in Enter

Na twee opeenvolgende nederlagen was het voor het elftal van trainer Job Lamberink hoog tijd om weer een resultaat te boeken. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen SV Enter, de enige tegenstander uit deze competitie die Sportlust Vroomshoop de afgelopen jaren vaker tegenkwam.

De laatste ontmoeting in Enter leverde een doelpuntenfestijn op waarbij Sportlust met 5-4 aan het kortste eind trok. Ook zondag vielen er liefst acht doelpunten, welke keurig over beide teams werden verdeeld.

Op gelijke hoogte

Een terugkerend probleem dit jaar is dat Sportlust Vroomshoop vaak matig aan de wedstrijd begint en dat was zondag niet anders. Na acht minuten lag de bal al in het Vroomshoopse doel. Na balverlies op het middenveld konden twee spelers van Enter op het doel van Lars Gritter af en na een tikje breed werd eenvoudig afgerond. Sportlust was wakker en kwam steeds beter in de wedstrijd. Na 25 minuten liet Dennis Jozic zich voor het eerst gelden. Met een mooi schot van afstand bracht hij Sportlust Vroomshoop op gelijke hoogte. Hierna was Enter weer dreigend maar zij zagen een doelpunt afgekeurd worden door buitenspel en een volgende aanval eindigde met een schot op de paal.

Schitterende pegel

Tien minuten voor rust was het Antony van Duiven die met een snelle ingooi Jozic aan het werk zette. Na een mooie combinatie met Toon van Dam kwam hij in scoringspositie en hij rondde koelbloedig af. Sportlust kwam steeds beter in de wedstrijd en Jozic was een plaag voor de verdedigers van Enter. Met een schitterende pegel van afstand leek hij zijn hattrick compleet te maken, maar de bal belandde op de lat. Een minuut later werd het echter alsnog 1-3. Jozic was als eerste bij een steekpass van Toon en na een lange sprint kon hij de bal langs de uitkomende doelman tikken.

Ook in vorm

Met een 1-3 ruststand zat Sportlust Vroomshoop op rozen, maar door een belabberde start van de tweede helft was de voorsprong al snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Binnen een minuut na rust wist Enter de 2-3 te scoren na een vlot lopende aanval. Dennis Jozic was niet de enige spits die in vorm was, zijn collega Tim van Otten toonde ook zijn klasse. Na een slalom door de Vroomshoopse verdediging scoorde hij de 3-3 en halverwege de tweede helft bracht hij Enter aan de leiding met een knap schot in de verre kruising.

Vierde keer

Door de achterstand moest Sportlust weer meer in de aanval en voor de vierde keer deze middag wist Dennis Jozic het net te vinden. Anthony van Duiven gaf een wippertje over de verdedigers, Jozic wist de bal te controleren en kon vervolgens afwerken. In de laatste tien minuten gingen beide teams nog op zoek naar de overwinning. Gijs Kleinheerenbrink had de winnende treffer op zijn schoen liggen maar de doelman wist een doelpunt te voorkomen. Toen Enter in de blessuretijd de aanval zocht, gingen de gedachten terug naar de vorige ontmoeting waarbij Enter in de blessuretijd de 5-4 scoorde. Het was echter Lars Gritter die met een prachtige save wist te voorkomen dat dit scenario zich herhaalde, want hij tikte de bal weg uit de kruising.

Na een enerverende wedstrijd floot de scheidsrechter voor het laatst waardoor de wedstrijd in 4-4 eindigde. Volgende week zal Sportlust op het eigen sportpark aantreden tegen La Premiere uit Almelo. Met Dennis Jozic in topvorm gaat Sportlust dan op jacht naar drie punten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer