Vijfde competitiewinst op rij voor DOS ’37

Afgelopen zaterdag mocht DOS ’37 het thuis opnemen tegen het in goede vorm verkerende SV Nieuwleusen. De Vriezenveners speelde zonder Sander Thomas, die momenteel geblesseerd is aan zijn achillespees. Zijn vervanger op het Middenveld, was deze middag Glenn Jansen.

Foto: Jeroen Tempert

DOS ’37 begon, zoals bijna alle wedstrijden tot nu toe, goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde weer in een paar vroege mogelijkheden voor de thuisclub. Na vier minuten was er de eerste kans voor DOS, via een voorzet van Twan Schoonewille op Ronald te Morsche. Maar zijn kopkans ging rakelings naast het doel.

Veel balbezit en goed veldspel

DOS ’37 ging vrolijk verder en in de 6e minuut was het wel raak voor de Vriezenveners. Net als in voorgaande wedstrijden bracht de in prima vorm verkerende Senna Silva van der Veen de 1-0 op het scorebord. Dit dankzij een pass van Koen Nijkamp, die in plaats van Shakki Mohamed speelde. Hij zette Silva van der Veen alleen voor de keeper en deze wist met dit buitenkansje wel raad en rondde netjes af. DOS bleef goed spelen in de eerste helft, met veel balbezit en goed veldspel. Hier hadden de oranjehemden in de beginfase geen antwoord op.

Wedstrijd volledig onder controle

Zo beging een speler van SV Nieuwleusen in de 21ste minuut een harde charge op Hidde Boers . Boers werd diep gestuurd en werd van achteren lelijk geraakt. Dit leverde een gele kaart op voor de Nieuwleusenaar en een vrije trap voor DO S’37. Job Derksen produceerde een scherpe lage bal op Melvin Kemp, maar zijn schot ging net naast het doel. DOS werd hierna niet echt gevaarlijk meer voor het doel van Nieuwleusen, maar had de wedstrijd volledig onder controle.

Aan de thee in Vriezenveen

Alleen net voor rust hadden de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het geluk aan hun zijde. Een makkelijk gegeven vrije trap van de prima leidende arbiter Wubbo Scholtens uit Arnhem leverde plotseling een kans op voor Nieuwleusen. De speler van Nieuwleusen kopte de bal echter op de lat en zo gingen we met een 1-0 tussenstand aan de thee in Vriezenveen. De trainer van Nieuwleusen voerde maar liefst drie wijzigingen door in de rust. Dit leverde een compleet ander spelbeeld op in de tweede helft.

Slap en opnieuw onnodig moeilijk

Het resulteerde direct na rust ook in een paar grote kansen voor Nieuwleusen. Maar deze werden niet goed uitgespeeld of afgerond. DOS ’37 begon net als de voorgaande laatste drie wedstrijden slap aan het tweede bedrijf en maakte het zich opnieuw onnodig moeilijk. In minuut 49 was er weer zo’n mogelijkheid, om de wedstrijd voorlopig te beslissen. Koen Nijkamp snelde over rechts en schoot de bal met een venijnig schot net voorlangs het doel.

Op jacht naar de gelijkmaker

Nieuwleusen wist deze tweede helft een gezonde portie strijdlust op de mat te leggen en dat leverde een handvol kansjes op. De invallers maakten daadwerkelijk het verschil deze tweede helft. DOS kwam niet meer echt in de wedstrijd. Nieuwleusen was duidelijk op jacht naar de gelijkmaker en wellicht stiekem naar nog meer. Het leverde penibele situaties op voor het DOS-doel, maar zoals elke week stond het goed achterin met Job Derksen en Martijn Olde Olthof centraal en een excellerende doelman Patrick Nitert.

Alles of niets-offensief

In de 80ste minuut kreeg een speler van Nieuwleusen de bal tegen de hand in het zestien meter-gebied, waarbij iedereen in het geel-zwarte kamp dacht aan een strafschop. Maar de scheidsrechter moest er niets van weten en de uitleg was dat de arm langs het lichaam hing. Nieuwleusen bleef hierdoor bloed ruiken en speelde het laatste kwart met een alles of niets-offensief. De ploeg kreeg nog enkele mogelijkheden om de 1-1 op het scorebord te zetten en zeker nog een hele grote grote kans om een punt mee te nemen.

Maar zoals de laatste weken voorkwam Patrick Nitert wederom dat DOS ’37 geen puntverlies leed. Een fantastische safe van de DOS-doelman op een vlammend schot van Nieuwleusen en zo wonnen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman hun vijfde wedstrijd op rij. Volgende week mogen de geel-zwarten zich opmaken voor de eerste Twenterandderby van dit seizoen. DOS ’37 speelt dan in en tegen Den Ham, waarbij de aftrap om 14:30 uur plaatsvindt op Sportpark De Rohorst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer