Voetbalsters Achilles Enschede en EMOS gaan verder onder samenwerking

De vrouwenelftallen van CVV Achilles Enschede en RKSV EMOS gaan het huidige seizoen verder als samenwerkingsteam. Beide clubs kampten met een tekort aan speelsters en bundelen nu de krachten, zodat de voetbalsters van beide clubs kunnen blijven spelen op zaterdag.

Foto’s Wicher Folkers

Het is een bekend probleem in het vrouwenvoetbal: te weinig speelsters om een elftal in de lucht te houden. Ook bij de vrouwenafdeling van Achilles en EMOS waren er personele problemen. Daarom hebben beide clubs elkaar opgezocht om te kijken of ze de krachten kunnen bundelen.

De vrouwen van Achilles en EMOS kennen elkaar goed. Tussen 2016 en 2020 speelden de voetbalsters al met elkaar in verschillende samenwerkingsteams bij de jeugd. Nu gaan ze dus ook samenwerken als senioren-elftal. Afgelopen zaterdag speelde het samengestelde team voor het eerst in competitieverband. Achilles/EMOS won op eigen veld met 15-1 van Enter Vooruit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer