VV Manderveen behaalt verdienstelijk punt tegen UD Weerselo

Zaterdagavond heeft VV Manderveen in de uitwedstrijd bij koploper UD Weerselo doelpuntloos gelijkgespeeld. In een wedstrijd waarin de thuisploeg de betere was werd het 0-0.

Manderveen steekt in goede vorm, waarbij het vier punten in de laatste vier wedstrijden behaalde en tevens bij vlagen heel aardig spel heeft laten zien. Met dat gegeven werd er met het nodige zelfvertrouwen aangetreden tegen de koploper uit Weerselo.

Zonder doelpunten

Vooral leunend op de defensie en loerend op de tegenaanval begon Manderveen aan de wedstrijd. UD had het betere van het spel en kwam wel in de buurt van doelman Job Kuipers, maar werd amper gevaarlijk. Enkel kort voor rust moest de doelman ingrijpen. Aan de andere kant was Manderveen twee keer dichtbij, Jorn Heidkamp en Joris Wesselink kwamen tot schietkansen maar troffen geen doel. Zonder doelpunten werd er gerust.

Zonder resultaat

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet anders, Manderveen moest constant achteruit lopen en beperkte zich tot verdedigen, wat zeer goed lukte. UD zocht het doelpunt maar kwam er via de as van het veld niet doorheen, waardoor er met voorzetten werd getracht de openingstreffer op het bord te zetten. Ook dit zonder resultaat. Naarmate de tijd verstreek kon Manderveen in de tegenaanval af en toe van zich af bijten, waarbij Jorn Heidkamp nog de grootste kans kreeg om de winnende te maken.

Het bleef echter bij 0-0. Manderveen mag zich gelukkig prijzen met dit punt en heeft andermaal bewezen op de goede weg te zijn. Waar in de beginfase van het seizoen veel tegendoelpunten geïncasseerd moesten worden, oogt de defensie de laatste wedstrijden veel stabieler. Volgende week zondag mag Manderveen zich meten met Sportlust Vroomshoop. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Samenwerking.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer