De Tukkers wint knap in Zutphen bij AZC

Het vlaggenschip van De Tukkers boekte zondag een belangrijke overwinning op AZC. Op de grasmat in Zutphen speelde De Tukkers een prima wedstrijd en wist na een 0-1 voorsprong de zege over de streep te trekken.

De thuisploeg begon aardig in de openingsminuten met wat dreiging op de helft van De Tukkers. Daarna namen de Albergenaren het heft in handen en was het de betere aan de bal. De ploeg uit Albergen kwam er diverse keren gevaarlijk door, maar het beslissende schot op doel ontbrak.

Goede aanval

In minuut 35 was het Kjell Huisman die de bal veroverde in de defensie van AZC. Zijn schot werd nog aangeraakt, waardoor de doelman eenvoudig kon redden. Vlak daarna was Joep Egberink het eindstation na een goede aanval. De middenvelder van De Tukkers schoot een paar meter naast. Aan de andere kant plukte doelman Rens Davina de bal van de voeten van de aanvaller van AZC voordat hij gevaarlijk op doel kon schieten.

Half metertje

Het was verdediger Marco Stege die de Albergenaren even later bijna op voorsprong kopte. Zijn kopbal uit een hoekschop werd door een speler van AZC nog net voor de doellijn weggewerkt. Vlak voor thee had De Tukkers het even lastig. Uit hoekschoppen en vrije trappen van de zijkant werd AZC een paar keer gevaarlijk. Een schot in minuut 39 ging net voorlangs en een paar minuten later werd een goed aangesneden vrije trap een half metertje naast gekopt.

Slechte pass

In de tweede helft probeerde de thuisploeg De Tukkers iets hoger op het veld vast te zetten en daar profiteerden de gasten bijna van. Een lage voorzet van Guus Demmer kwam bij Kars Velthof terecht, die zijn schot geblokt zag worden. De afvallende bal werd door Joep Egberink net naast geschoten. AZC verspeelde een paar keer knullig de bal in de achterhoede door goed druk zetten van De Tukkers en had geluk dat de zwart-witten dit niet afstraften. Een slechte pass van de doelman viel voor de voeten van Kjell Huisman. Hij probeerde het met een boogbal, maar deze eindigde naast het doel.

Dan toch

Uit een vrije trap in minuut 67 wist De Tukkers het net dan toch te vinden. Joep Egberink gaf de bal goed voor en door een slimme voetbeweging van Marco Stege wist hij de doelman te verschalken: 0-1. Het laatste kwartier van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor De Tukkers. De gastheren zetten alles op alles om een gelijkmaker te forceren. AZC kreeg ook een paar mogelijkheden. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt en het schot dat daaruit volgde belandde op het dak van het doel.

Volle buit

De grootste mogelijkheid was in minuut 80, toen een laag schot van een speler van AZC bijna tot een doelpunt leidde. Echter was doelman Rens Davina alert en wist hij de inzet tot hoekschop te verwerken. Zo’n vijf minuten voor het einde moest De Tukkers verder met tien man na een tweede gele kaart. De thuisploeg wist met een paar schoten uit de tweede lijn nog wel gevaarlijk te worden, maar deze gingen allen naast of over het doel en zo pakte De Tukkers de volle buit.

Komend weekend speelt De Tukkers niet op de zondag, maar op zaterdag 10 december. De ploeg speelt dan thuis de derby tegen STEVO. Dit is tevens de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. De aftrap op het eigen sportpark ’T Loarkamp is om 17.15 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer