DOS ’37 herpakt zich tegen HVV Tubantia

Op een bijzonder koude herfstdag in december en de dag dat het Nederlands elftal moest voetballen tegen Amerika (3-1 winst) mochten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman hun laatste thuiswedstrijd van 2022 spelen in de 2e Klasse J. DOS ’37 won zaterdagmiddag uiteindelijk met 2-0.

Foto: Jeroen Tempert

DOS begon zoals vele wedstrijden met goed voetbal en goede kansen in de beginfase. Zo ook tegen HVV Tubantia. Al vroeg in de wedstrijd kwam DOS ’37 op voorsprong door linksachter Melvin Kemp.

Prachtige actie

De aanval begon aan de linkerkant met Senna Silva van der Veen. Hij maakte een prachtige actie en speelde bal richting de rechterflank naar Shakki Mohamed. Mohamed maakte vervolgens ook een actie, trok naar binnen en zette met links voor naar de opkomende en vrijstaande Melvin Kemp. Tubantia probeerde de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken en hun eerste kans volgde in de elfde minuut. De verdediging van DOS kreeg de bal niet goed weg en vervolgens kwam de bal terecht bij een speler van Tubantia, deze schoot vanaf de zestien gevaarlijk op het doel. Maar Patrick Nitert stond ook deze middag zijn mannetje en dook de bal goed uit het doel.

Gele prenten

DOS’37 was weer even gewaarschuwd door de Hengelose voetbalclub. Tubantia begon steeds beter te voetballen, maar tot echte kansen kwam het niet in de eerste helft. De eerste helft begon DOS’37 goed aan de wedstrijd en Tubantia nam meer initiatief in het verdere verloop van deze wedstrijd, maar het bleef 1-0 voor de Vriezenveners. Na de rust hadden de manschappen de boodschap blijkbaar wél meegekregen. Een veel feller DOS ’37 ging op zoek naar de tweede treffer en schuwde daarbij de duels niet (meer). Het leverde in de tweede helft dan wel de nodige gele prenten op, van de overigens uitstekend leidende arbiter Rick van Bussel uit Kootwijkerbroek.

Verse krachten

DOS kwam er een paar keer goed uit, maar dit leverde slechts een paar kleine mogelijkheden op voor de Vriezenveners. DOS ’37 ging wisselen en zo bracht men Mark van Pijkeren en Stijn Kuiper in het veld voor Sander Thomas en Wout Kikkert. Met deze verse krachten ging DOS weer op zoek naar de 2-0. Die kwam er ook in de 73ste minuut, door Job Derksen. Balverlies van Tubantia op het middenveld werd opgepakt door Ronald te Morsche. Hij ging richting het doel en een verdediger van Tubantia beging daarbij een overtreding, net buiten het strafaschopgebied, met als gevolg een vrije trap voor DOS ’37. Job Derksen schoot de bal in eerste instantie in de muur en knalde vervolgens in de rebound, rechts laag in de hoek van het doel.

Meteen na deze tweede DOS-treffer klonk op dat moment het Wilhelmus uit de vele tv-schermen en zo stond het 2-0 op het scorebord. DOS gaf verder niets meer weg in de laatste twintig minuten van de tweede helft. In een wisselvallige wedstrijd hield de Vriezenveense formatie stand en is daarmee nog steeds ongeslagen in de 2e Klasse J. Volgende week speelt DOS ’37 haar laatste wedstrijd van 2022, tegen ON uit Almelo. De wedstrijd zal starten om 15.00 uur op het sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer