FC Twente Vrouwen wint uitwedstrijd tegen Feyenoord

FC Twente Vrouwen heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord vrijdagavond omgezet in winst. De ploeg van trainer Joran Pot won met 0-1 en behoudt hiermee haar ongeslagen status in de Eredivisie Vrouwen. Fenna Kalma scoorde tekende met haar veertiende doelpunt van dit seizoen voor de enige treffer van de avond. 

Foto uit archief: Sportfoto-Oost.nl

“Het was een lastige wedstrijd, lastiger dan dat de score doet vermoeden”, vertelde Kalma na afloop. “Feyenoord heeft zich vanavond vaak genoeg voor onze eigen goal gemeld. Gelukkig hebben we het over de streep getrokken.”

FC Twente Vrouwen speelt nog één duel voor de winterstop en is nog zonder puntverlies. “Dat is natuurlijk heel lekker”, aldus Fenna Kalma. “Ik ben trots op wat we laten zien in het veld. Weinig doelpunten tegen en wedstrijden zoals vandaag trekken we over de streep. Een goede start zegt ook niet zoveel, we moeten dit tot het eind van het seizoen vasthouden.”

Op zondag 11 december is Fortuna Sittard in Enschede de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcampus Diekman en begint om 16.45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer