Heracles en Cambuur spelen gelijk in oefenduel

Heracles Almelo speelde zondagmiddag een oefenduel met SC Cambuur Leeuwarden. Tegen de eredivisionist werd een 1-1 gelijkspel behaald.

Foto uit archief: Sportfoto-Oost.nl

Al na luttele minuten spelen opende Maxwell Rodrigues namens Cambuur Leeuwarden de score vanuit een corner. In het tweede bedrijf wisten de gasten op gelijke hoogte te komen. Sem Scheperman nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

Betere kansen

Na zeven minuten spelen was het al raak in Leeuwarden. De ploeg van trainer Sjors Ultee kreeg een hoekschop, waabij Maxwell Rodrigues vanuit een scrimmage doel wist te treffen. Via de onderkant lat werd het 1-0. Heracles groeide in de wedstrijd en kreeg later in de tweede helft zelfs de betere kansen. Rigino Cicilia was zelfs twee keer dicht in de buurt van een treffer. Na ruim dertig minuten spelen kopte Sven Sonnenberg de bal terug uit een vrije trap van Marko Vejinovic. Cicilia zette zijn been tegen het leer, maar de bal ging over het doel.

Nieuw team

Op slag van rust was de speler uit Curaçao wederom dichtbij. Rigino Cicilia kwam maar een teenlengte tekort om een voorzet binnen te werken. Cambuur startte het tweede bedrijf met een bijna compleet nieuw team. Heracles-trainer John Lammers wisselde zijn complete elftal pas na een uur spelen. Het eerste echte gevaar na de pauze kwam van aanvaller Emil Hansson. Zijn poging ging hard voorlangs en maar net naast. De bal werd door niemand geraakt. Na meer dan zestig minuten spelen was het Sem Scheperman die doel trof.

Samuel Armenteros en Elias Sierra zorgden voor gevaar door scherp te zijn bij een stuiterende bal. Na mistasten van Marco Tol en Alex Bangura profiteerde Scheperman. Echte wapenfeiten bleven verder uit, waarmee een eindstand van 1-1 werd bereikt.

SC Cambuur-Heracles Almelo: 1-1 (1-0)

Scoreverloop

7′ 1-0 (Rodrigues)

67′ 1-1 (Scheperman)

Opstelling SC Cambuur (0″ – 45″): João Virginia, Calvin Mac-Intosch, Leon Bergsma, Mees Hoedemakers, Mitchel Paulissen, Michael Breij, Sai van Wermeskerken, Sekou Sylla, Roberts Uldrikis, Remco Balk, Maxwell Rodrigues.

Opstelling SC Cambuur (45″ – 90″): João Virginia, Jhondly van der Meer, Marco Tol, Floris Smand, Alex Bangura, Jamie Jacobs, Daniël van Kaam, Milan Smit; Felix Mambimbi, Tom Boere, Vincent Pichel (68′ Abdulrahman Sango / 87′ Matthias Nartey).

Opstelling Heracles Almelo (0″- 60″): Michael Brouwer, Sven Sonnenberg, Marco Rente, Nikolai Laursen, Ruben Roosken, Lucas Schoofs, Thomas Bruns, Marko Vejinovic, Justin Hoogma, Rigino Cicilia, Emil Hansson.

Opstelling Heracles Almelo (60″ – 90″): Koen Bucker, Sylian Mokono, Navajo Bakboord, Mateo Les, Héritier Deyonge, Sem Scheperman, Melih Ibrahimoglu, Elias Sierra, Kasper Lunding, Samuel Armenteros, Lasse Wehmeyer.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer