Jolly Jumpers wint doordeweekse wedstrijd in Landsmeer

Afgelopen woensdag reisden de dames van Jolly Jumpers af naar Landsmeer om vervolgens om 20.30 uur daaraan te treden.
De Jumpers starten fantastisch, de defense zit op slot en aanvallen worden goed afgerond. Dit betekent dat Landsmeer bij een stand van 2-13 naar een time-out grijpt. Focus houden en deze energie doorzetten om de stand nog verder uit te breiden. Dat lukte, de dames van TopKip lions kwamen maar tot 7 punten dit kwart! Eindstand kwart 1: 7-23 voor de Tubbergse formatie.
Belangrijk is om deze voorsprong te behouden, lekker blijven spelen en de dames uit Landsmeer geen ruimte geven om terug te komen. De dames beginnen goed met een mooie score van Pien gevolgd door een fantastische drive + score van Birte Steggink. Helaas kakt het naar een paar minuten spelen in het 2e kwart een beetje in, Landsmeer weet makkelijker te scoren en komt beetje bij beetje terug, tot 9 punten. Maar Marell sluit de eerste helft af met een mooie 3-punter en doet weer wat terug voor de Jumpers.
De beide teams gaan rusten met een stand van 27-41 in het voordeel van de dames uit Tubbergen. Je weet dat de dames uit Landsmeer nog harder zullen gaan voor iedere bal, want 14 punten is makkelijk te overbruggen, daar moeten de Jumpers een stokje voor steken. Benieuwd hoe de dames dat de 2e helft oppakken.
De thuisploeg vecht zich terug in het derde kwart. De roodhemden communiceren niet goed in de defence en daar maakt TopKip Lions goed gebruik van. Hierdoor wordt het ineens een hele spannende wedstrijd. De thuisploeg komt terug tot 49-56 stand aan het eind van het derde kwart.
Het belooft een spannend laatste kwart te gaan worden. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het is een puntje puntje wedstrijd. Jolly Jumpers sluit de wedstrijd slim af en weet de punten mee te nemen naar Tubbergen. De Jumpers winnen met 67-72 van TopKip Lions.
Een goede wedstrijd van de roodhemden op woensdagavond in Landsmeer. De dames hebben nu een dag rust en dan staat de Final Four voor de deur. Op vrijdagavond om 21.15 uur spelen de Jumpers de Fina Four tegen Den Helder Suns in Katwijk. Als de roodhemden winnen, wordt de volgende dag de finale gespeeld, ook in Katwijk.