Onnodige nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior ’31

De zaalvoetballers van Excelsior ’31 incasseerden afgelopen vrijdag de vierde nederlaag van het seizoen. Het thuisduel tegen Futsal Winsum ging met 3-5 verloren.

Voor rust was Excelsior duidelijk de betere ploeg en speelde het prima. Het kreeg volop kansen, maar in de afronding lieten de Rijssenaren het behoorlijk af weten.

Sta-in-de-weg

De bezoekers uit Winsum creëerden nauwelijks kansen, maar de twee halve kansen die ze kregen wisten ze wel te verzilveren. Excelsior ’31 ging met een 1-2 achterstand de rust in. Na rust ging het meer gelijk op. De bezoekers deelden wat speldenprikjes uit, maar ook Excelsior liet van zich horen. Echter, de doelman van de uitploeg was deze avond een sta-in-de-weg voor de rood-witten. Aan de kant van Excelsior ’31 zat het vervolgens ook niet mee en kreeg het op knullige wijze de 1-3 en 1-4 om de oren.

Vijfde tegentreffer

In de slotfase wisselde Excelsior haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Dit pakte goed uit, want via Rik Voortman werd tot tweemaal toe het net gevonden. Met nog twee minuten speeltijd stond er plots een 3-4 tussenstand op het scorebord. Het aanwezige publiek ging er nog eens goed voorzitten. Het zag Excelsior ’31 tot tweemaal toe dicht bij de 4-4, maar het mocht deze avond niet zo zijn. In de slotminuut moest Excelsior een vijfde tegentreffer incasseren met een 3-5 nederlaag tot gevolg.

Een zure en onverdiende nederlaag voor Excelsior ’31 dat aankomende vrijdag 9 december de volgende wedstrijd speelt. Dan speelt het in Almelo de derby tegen Heracles Almelo Futsal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer