Zaalvoetballers Excelsior ’31 verliezen derby zonder glans

Vrijdagavond speelden de zaalvoetballers van Excelsior ’31 in de Eerste Divisie de derby tegen Heracles Almelo Futsal. Een weerzien met oude bekenden, aangezien een aantal stafleden en spelers van Heracles Almelo Futsal een verleden hebben bij Excelsior. De Rijssenaren verloren met 6-1.

Het werd helaas een derby zonder glans. In plaats van een bomvolle sporthal met publiek uit Almelo en Rijssen, zat er deze avond slechts een handvol toeschouwers. Dit had natuurlijk te maken met het WK-duel van het Nederlands elftal tegen Argentinië.

Verdedigend goed

In de eerste helft deden beide teams niet veel voor elkaar onder. Er werd afwachtend gespeeld. De eerste kans was voor Excelsior ’31, maar ook Heracles Almelo was een aantal keren dreigend. Enorme kansen werden er niet gecreëerd. Excelsior stond verdedigend goed en het ging rusten met een brilstand.

Enorme kansen

Zoals vaker dit seizoen kwam Excelsior ’31 niet goed uit de kleedkamer. Namens de thuisploeg was het oud-Excelsior speler Serhat Sakru die de score opende. Niet veel later verdubbelde Heracles Almelo Futsal de score. Excelsior ’31 kreeg tussen de bedrijven door twee enorme kansen, maar de Rijssenaren weten dit seizoen kansen moeizaam te verzilveren.

Geloof verdwenen

Via een counter kreeg Excelsior ook de 3-0 tegen en het geloof leek verdwenen. De thuisploeg wist vervolgens raad met iedere kans en liep in een kort tijdsbestek verder uit. Cor Pongers redde namens Excelsior nog wel de eer. De uiteindelijke eindstand bedroeg 6-1.

De volgende competitiewedstrijd voor Excelsior ’31 is op vrijdag 20 januari. Dan speelt het uit tegen huidige koploper ZVV Ede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer