DOS ’37 periodekampioen na winst in Twenterand Derby

DOS ’37 mag zich na de overwinning op Vroomshoopse Boys periodekampioen nomen. In een matige maar vermakelijke Twenterand Derby waren de Vriezenveners met 1-0 te sterk.

Er was al snel duidelijk dat Vroomshoopse Boys in de beginfase wilde laten zien dat er niet zomaar gewonnen zou worden door de Vriezenveners. In de eerste vijf minuten werd er al een handvol overtredingen gemaakt door spelers van de Boys, met name op de snelle Senna Silva van der Veen. Ook topscorer Ronald te Morsche moest het ontgelden.

Drukke middag

Een antwoord kwam meteen van DOS, middels een veel te zware charge. De toon was gezet in de beginfase, met als resultaat een vroege gele prent voor Sil Derks van Vroomshoopse Boys en Glenn Jansen van DOS ’37. Het werd een drukke middag voor arbiter André Willems uit Zeewolde, die zich echter niet van de wijs liet brengen en zichtbaar genoot van de ambiance in en rondom het veld. Het was met name een rommelige en matige helft van beide kanten, wat resulteerde in veel (harde) duels op het middenveld. Er waren geen echt grote kansen voor beide ploegen in de eerste helft, de beste kans was in de 32ste minuut voor Boys-speler Jesper Derks die de bal net naast kopte.

Rode kaart

In de 38ste minuut van de wedstrijd dacht Senna Silva van der Veen richting het Boys-doel te kunnen sprinten, maar hij werd opnieuw van achteren neergehaald, door opnieuw Sil Derks. Scheidsrechter Willems was onverbiddelijk en trok een directe rode kaart wegens natrappen. De Boys-speler kreeg hierna nog een gele kaart wegens een opmerking en kon richting de douches, met drie kaarten op zak. Niet iedereen rondom het veld was het er mee eens, maar feit was dat Vroomshoopse Boys met tien man verder moest spelen. Vijf minuten voor rust leverde Ronald te Morsche nog een hard schot af op het doel van de Boys, maar doelman Sickman redde uitstekend. Er werd met een brilstand aan de thee gegaan.

Spel maken

Vroomshoopse Boys dat voor rust uitstekend voor de dag kwam, ging na rust wat compacter spelen en DOS mocht nu het spel maken tegen tien man. DOS ’37 had echter moeite om te profiteren van dit overtal, maar toch kregen ze kansjes om de 1-0 te maken. De eerste kans was opnieuw voor Ronald te Morsche maar zijn schot werd net voldoende van richting veranderd en ging rakelings naast het doel. De daarop volgende kans kwam op de naam van Melvin Kemp, hij kon vrijuit op vijf meter van het doel uithalen, maar Kemp raakte de bal totaal verkeerd. De stand bleef 0-0 na 75 minuten spelen, ondanks enkele goede aanvallen van de vleugelspitsen Shakki Mohamed en Senna Silva van der Veen.

Eindelijk juichen

De thuisploeg was sterker, maar de verdediging van Vroomshoopse Boys hield nog knap stand met tien man. De Vroomshopers zetten alles op alles om een punt mee te nemen naar De Bosrand. Maar dit veranderde in de 84ste minuut, waarbij iedereen aan Boys-zijde een vrije trap in hun voordeel verwachtte. Echter werd de spelhervatting aan DOS toegewezen. De vrije trap van specialist Sander Thomas werd via het hoofd van Ronald te Morsche voor het doel gebracht en kalmte kan je redden, dacht DOS-verdediger Tijn Herkink. Hij bleef zeer koel en schoot uiteindelijk in de drukte de 1-0 binnen voor de geel-zwarten. Eindelijk kon het thuispubliek juichen in deze meer spannende dan goede wedstrijd.

Vroomshoopse Boys moest uiteindelijk nog met negen man verder spelen, daar ook invaller Mats Scholten binnen acht minuten zijn tweede gele kaart incasseerde. En zo pakte DOS’37 in een matige Twenterand Derby de overwinning op Vroomshoopse Boys en pakte het tevens de eerste periodetitel. Volgende week zaterdag mogen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het opnemen tegen PH in Almelo, om 15.00 uur.